ارتودنسی دندان عصب کشی شده
دندان هایی که در موقعیت اصلی و مناسب خود قرار ندارند به روش های متعددی اصلاح و درمان می شوند. یکی از روش های قرارگیری دندان ها در موقعیت اصلی خود، استفاده از روش ارتودنسی یا همان براکت و سیم های مخصوص دندانپزشکی است. از آن جایی که نامرتبی دندان باعث افزایش پوسیدگی دندان می شود، احتمال عصب کشی شدن یک یا تعدادی از دندان های نامرتب بسیار بالا است. بسیار از افراد متقاضی برای استفاده از روش ارتودنسی با این سوال مواجه می شوند که آیا دندان های عصب کشی شده را می توان ارتودنسی کرد. در این مقاله این سوال مهم پاسخ خواهیم داد، پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
مزایای ارتودنسی
ارتودنسی به عنوان یکی از روش های درمانی طولانی مدت ولی با تاثیرگذاری بسیار بالا شناخته می شود. از این رو، این روش درمانی دارای فواید و مزایای قابل توجهی است. از جمله مزایای ارتودنسی عبارتند از:
• پیشگیری از رشد کج و ناهنجار دندان ها
• پیشگیری از آسیب به الگوی رشد طبیعی فک
• درمان مشکلاتی از قبیل اوربایت، کراس بایت، آندربایت و…
• هدایت رشد صحیح فک
• جلوگیری از خطر آسیب رسیدن به دندان ها
• کاهش پوسیدگی دندان ها
• افزایش اعتماد به نفس
• رفع مشکلات گوارشی و عضلانی در جویدن
نحوه انجام ارتودنسی روی دندان عصب کشی شده
افرادی که دارای دندان های نامرتبی هستند، به دلیل فواصل ایجاد شده در دندان ها، تجمع باکتری ها باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان ها خواهد شد. عصب کشی دندان همان درمان ریشه دندان است که از پوسیدگی و از بین رفتن کامل دندان جلوگیری می کند. از نظر دندانپزشکان و متخصصان ارتودنسی، عصب کشی دندان نمی تواند مانعی برای استفاده از روش ارتودنسی با هدف مرتب سازی دندان ها باشد. در فرآیند ارتودنسی دندان ها، از براکت و سیم ارتودنسی استفاده می کنند. برای دندان های عصبی کشی شده نیز، از همان براکت و سیم ارتودنسی به کار برده می شود. مدت زمان باقی ماندن براکت ها و سیم ها روی دندان ها بسته به شرایط دندان ها و نظر دندانپزشک دارد.
تاثیر براکت های ارتودنسی روی دندان های عصب کشی شده
برخی از افراد بر این باور هستند، دندان عصب کشی شده مقاومت خود را از دست داده و ضعیف شده است. از این رو، با ارتودنسی و نصب براکت و سیم روی دندان های عصب کشی شده، دندان مقاومت کافی در برابر فشار این فرآیند درمانی را نخواهد داشت. در صورتی که چنین نیست و دندان های عصب کشی شده نیز می توانند در مقابل فشار ارتودنسی مقاومت لازم را داشته باشند.
حتی در مواردی که دندان ها تحت درمان ارتودنسی هستند ولی نیاز به درمان ریشه و عصب کشی دارند، می توان در حین ارتودنسی، درمان ریشه را نیز انجام داد. به طور کلی، با وجود براکت ها و سیم های ارتودنسی، قبل و بعد از انجام ارتودنسی می توان از روش درمانی عصب کشی دندان استفاده کرد.
در برخی موارد، در دندان هایی که به هنگام ارتودنسی بهداشت دهان و دندان رعایت نمی شود، احتمال پوسیدگی دندان و نیاز به درمان ریشه وجود دارد.
موارد منع استفاده از روش ارتودنسی روی دندان عصب کشی شده
قبل از انجام ارتودنسی، دندانپزشک به طور دقیق تمامی دندان ها را معاینه و بررسی می کند. چنانچه دندانی عصب کشی شده باشد و بعد از عصب کشی بخشی از آن شکسته شود یا مقاومت خود را از دست بدهد، دندانپزشک از روش دیگری استفاده می کند. در این روش، حلقه هایی به نام بند به دندان وصل می کنند و بدین ترتیب حرکت و نظم دندان ها را کنترل می کنند. این روش نیز نوعی ارتودنسی دندان بدون استفاده از براکت ارتودنسی است.
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی استفاده از روش ارتودنسی برای دندان های عصب کشی شده پرداخته شد. چنانچه پس از عصب کشی دندان، دندان مقاومت کافی برای ارتودنسی را داشته باشد، می توان به راحتی و بدون ایجاد هیچ نوع مشکلی از این روش درمانی استفاده کرد. همچنین عصب کشی دندان پس از انجام ارتودنسی نیز بلامانع است. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای ارتودنسی دندان عصب کشی شده به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.