ایمپلنت فوری دندان چیست؟
برای جایگزین کردن دندان از دست رفته روش های متعددی وجود دارد. یکی از مطمئن ترین روش های پر کردن جای خالی دندان، کاشت دندان یا ایمپلنت دندان است. نوعی از ایمپلنت دندان با نام ایمپلنت فوری دندان شناخته می شود که مراحل کاشت دندان سریع تر انجام می شود. برای انجام ایمپلنت فوری دندان باید به دندانپزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرد. در این مقاله قصد داریم با معرفی ایمپلنت فوری دندان به مراحل انجام، مزایا، معایب ، طول عمر و هزینه این روش درمانی بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این نوع ایمپلنت دندان، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
ایمپلنت فوری دندان چیست؟
به ایمپلنت فوری دندان در برخی مواقع، ایمپلنت یک روزه دندان نیز گفته می شود. به طوری که در همان روزی که دندان تخریب شده کشیده می شود، دندانپزشک اقدام به کاشت دندان یا ایمپلنت دندان می کند. قرار دادن پایه های ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان، می تواند از تحلیل رفتن محل دندان و لثه ها جلوگیری کند. بنا به این دلیل، بیشتر دندانپزشکان از روش ایمپلنت فوری دندان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می کنند. این نوع ایمپلنت را می توان به عنوان نوین ترین نوع کاشت دندان عنوان کرد که به وسیله تجهیزات و ابزارهای پیشرفته انجام می شود.

مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان
انجام ایمپلنت فوری دندان در طی مراحل مهم و حساسی انجام می شود. سپری کردن موفقیت آمیز هر یک از این مراحل درمانی، به مهارت و تجربه دندانپزشک نیاز دارد. دندانپزشک معاینات لازم را انجام می دهد و برای بررسی های تکمیلی از تصویر برداری اشعه ایکس بهره می گیرد. در صورتی که وضعیت دندان و شرایط جسمانی بیمار، توانایی انجام ایمپلنت فوری را داشته باشند، اقدام به کاشت دندان می کند. داشتن ثبات کافی استخوان فک در موفق بودن کاشت دندان الزامی است. در این بخش از مقاله به تشریح مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان می پردازیم.
• در ابتدا، داروی بی حسی موضعی به فک بیمار تزریق می شود.
• بخشی از لثه مورد نظر برش داده می شود تا سطح استخوان قابل دسترسی باشد.
• با استفاده از دریل دندانپزشکی سوراخ ریزی روی استخوان فک برای جایگذاری پایه ایمپلنت ایجاد می شود.
• پایه ایمپلنت که تشابه زیادی به پیچ کوچک و باریک دارد، در محل سوراخ ایجاد شده نصب می شود.
• در ادامه، قطعه به نام اباتمنت که واسطه بین پایه ایمپلنت و روکش نهایی است، روی پایه گذاشته می شود.
• روکش دندان با استفاده از طراحی های دیجیتال پیشرفته و قالب گیری دقیق دندان مورد نطر، آماده می شود.
• روکش آماده شده، روی قطعه اباتمنت نصب می شود.
• در انتها، در صورت لزوم برای بستن شکاف های ایجاد شده روی لثه از بخیه استفاده می کنند.
مزایای ایمپلنت فوری دندان
روش نوین ایمپلنت فوری دندان، بنا به نظر دندانپزشکان از مزایای برخوردار است که ارزشمند طلقی می شوند. از جمله مزایای ایمپلنت فوری دندان عبارتند از:
کشیده شدن دندان و ایمپلنت دندان در یک جلسه انجام و اتمام می شود.
ایمپلنت دندان فوراً پس از کشیده شدن دندان انجام می شود و خالی ماندن محل دندان طبیعی مدت زمان زیادی طول نمی کشد.
گذشت مدت زمانی پس از کشیده شده دندان، باعث تحلیل رفتن محل دندان می شود. با انجام ایمپلنت فوری دندان از تحلیل رفتن دندان پیشگیری خواهد شد و نیازی به پیوند استخوان برای جبران فک تحلیل رفته وجود نخواهد داشت.
با خالی نماندن طولانی مدت محل دندان، مشکلی در صحبت کردن یا جویدن ایجاد نخواهد شد.
بیمار به دلیل حفظ زیبایی طرح لبخند، اعتماد به نفس خود را از دست نمی دهد.
رنگ و شکل ظاهری روکش دندان شباهت زیادی به دندان طبیعی دارد.
معایب ایمپلنت فوری دندان
در کنار مزایای هر روش درمانی، معایب و عوارض وجود دارند که توجه به این معایب، مهم خواهد بود. باید در نظر داشت، مزایای این روش درمانی بیشتر از معایب آن هستند. در ادامه اشاره ای به معایب ایمپلنت فوری دندان خواهیم داشت.
در این نوع از کاشت دندان، امکان موفقیت روش درمانی به میزان حدود 10 درصد کاهش پیدا می کند.
پروتز یا روکشی که به صورت موقتی ساخته می شود، هزینه های اضافی برای بیمار ایجاد می کند.
احتمال جوش نخوردن کامل ایمپلنت در استخوان فک و صورت وجود دارد.
طول عمر ایمپلنت فوری دندان
طول عمر ایمپلنت فوری دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. باید تمامی مراقبت هایی که از یک دندان طبیعی به عمل می آید، در ایمپلنت فوری دندان نیز به اجرا برسند. در حالت کلی، 15 الی 20 سال عمر برای ایمپلنت فوری دندان تخمین زده می شود. در برخی موارد احتمال نیاز به تعویض روکش دندان پس از گذشت مدت زمانی، وجود دارد که این تعویض به راحتی انجام می شود. عواملی که باعث افزایش طول عمر ایمپلنت فوری دندان می شوند عبارتند از:
• استفاده از مسواک و نخ دندان حداقل دو مرتبه در شبانه روز
• استفاده نکردن از ایمپلنت دندان برای شکستن مغز خوراکی هایی مانند آجیل
• مراجعه منظم و هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک و انجام معاینات لازم دندانپزشکی
تفاوت ایمپلنت فوری دندان با ایمپلنت معمولی دندان
تفاوتی که در ایمپلنت فوری دندان با ایمپلنت معمولی دندان وجود دارد، مدت زمان انتظار برای جوش خوردن پایه ایمپلنت است. در ایمپلنت معمولی دندان، پس از جایگذاری پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک، حدود 2 تا 3 ماه برای جوش خوردن استخوان به پایه، فرصت داده می شود. در این صورت، ایمپلنت دندان از استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود و میزان موفقیت کاشت دندان نیز افزایش پیدا می کند.
در روش ایمپلنت فوری دندان، بلافاصله بعد از جایگذاری پایه ایمپلنت، مراحل دیگر از جمله نصب روکش دندان انجام می شود.

هزینه ایمپلنت فوری دندان
همان طور که پیش تر گفته شد، ایمپلنت فوری دندان از قیمت و هزینه بالایی برخوردار است. برای تعیین هزینه این روش درمانی، عواملی تاثیرگذار هستند. از جمله این عوامل عبارتند از:
موقعیت دندان
جنس پایه ایمپلنت
جنس روکش تاج دندان
نوع پروتز پایه ایمپلنت
میزان مهارت، دانش و تجربه دندانپزشک
میزان تکنولوژی تجهیزات و ابزارهای مورد استفاده در کلینیک دندانپزشکی
مراجعه به پزشک
در این مطلب پیرامون ایمپلنت فوری دندان به بررسی لازم پرداخته شد. این نوع ایمپلنت طی یک جلسه و بلافاصله پس از کشیده شدن دندان انجام می شود. تحلیل نرفتن لثه ها و نیاز نداشتن به پیوند استخوان از جمله مزایای ایمپلنت فوری دندان محسوب می شوند. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام ایمپلنت فوری دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.