باندینگ دندان چیست

باندینگ دندان چیست

باندینگ دندان چیست؟

دندان ها به دلیل نداشتن مراقبت های لازم و همچنین آسیب هایی که در اثر ضربه می بینند، می توانند ظاهری زشت و ناپسند به خود بگیرند. برای داشتن دندان های منظم و زیبا روش های زیبایی و ترمیمی متعددی در شاخه دندانپزشکی یافت می شود. یکی از این روش های زیبایی و ترمیمی دندان، باندینگ دندان است. باندینگ دندان همانند دیگر روش های ترمیمی دارای مزایا و معایبی است که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی پیرامون روش انجام باندینگ دندان و همچنین مزایا و معایب آن ارائه دهیم. برای دریافت این اطلاعات تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

باندینگ دندان چیست؟

باندینگ دندان شیوه ای در شاخه دندانپزشکی است که برای ترمیم دندان های آسیب دیده از آن استفاده می شود. این فرآیند ترمیمی با اتصال مواد به دندان انجام می شود که هم رنگ با رنگ طبیعی دندان های بیمار است. این ماده مورد استفاده در باندینگ دندان با نام کامپوزیت رزین دندان شناخته می شود. با استفاده از باندینگ دندان، ظاهر دندان یا تعدادی از دندان ها تغییر پیدا می کند و دندان های بد فرم اصلاح می شوند و همچنین جلوه ای زیبا به دندان و طرح لبخند می بخشد.

باندینگ دندان چیست
باندینگ دندان چیست

مهم ترین کاربردهای باندینگ دندان

از باندینگ دندان به عنوان یک روش اصلاحی نیز می توان نام برد که در اصلاح بیشتر مشکلات دندانی مورد استفاده قرار می گیرد. بیمارانی که خواستار اصلاح دندان های آسیب دیده با هزینه های پایین هستند، این روش پیشنهاد می شود؛ زیرا کاربردهای آن به مراتب بیشتر است. از جمله مهم ترین کاربردهای باندینگ دندان عبارتند از:
• ترمیم پوسیدگی دندان
• ترمیم شکستگی دندان
• ترمیم ترک خوردگی دندان
• از بین بردن فاصله و شکاف بین دندانی
• اصلاح و تغییر رنگ دندان ها
• بلند کردن و میزان کردن دندان ها با یکدیگر
• جایگزین کردن با دندان های پر شده توسط مواد آمالگام
• حفاظت از برخی ریشه های دندانی بیرون زده

مقاله پیشنهادی:
کراس بایت چیست

مزایای استفاده از باندینگ دندان

در بین افرادی که به زیبایی دندان و صورت خود اهمیت زیادی می دهند، استفاده از روش ترمیمی و زیبایی باندینگ دندان محبوبیت بالایی دارد. این محبوبیت، ناشی از مزایای موجود در این روش است. در ادامه به مهم ترین مزیت های استفاده از باندینگ دندان اشاره خواهیم کرد.
• یک روش ترمیمی و زیبایی کم هزینه و مقرون به صرفه محسوب می شود.
• نیاز به تعداد جلسات طولانی ندارد و در یک جلسه پایان می پذیرد.
• قابلیت حفاظت از مینای دندان را دارد.
• در صورت آسیب دیدگی می توان آن را مجدداً تعمیر یا تعویض کرد.
• این روش بدون نیاز به تزریق داروی بی حسی انجام می شود.
• زیبایی و نظم یکدستی به دندان های بد فرم می بخشد.
• به دلیل صاف شدن دندان ها می تواند عمل جویدن را آسان تر کند.

معایب استفاده از باندینگ دندان

هر روش درمانی، ترمیمی یا زیبایی علاوه بر مزایایی که دارد، معایبی نیز به همراه دارد. باندینگ دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست و دارای معایبی است که اطلاع داشتن از آن ها برای برخی از بیماران حائز اهمیت است. این معایب نسبت به دیگر روش های درمانی مقایسه می شوند. در این بخش از مقاله به مهم ترین معایب استفاده از باندینگ دندان می پردازیم.
• رنگ پذیری بیشتری دارد.
• طول عمر آن به مراتب کمتر است و حدود 5 الی 10 سال بعد به تعمیر یا تعویض نیاز دارد.
• به علت های مختلف سریع آسیب می بیند.
• برخی از افراد به مواد مورد استفاده در این روش، واکنش آلرژیک نشان می دهند.

مقاله پیشنهادی:
مهم ترین عوارض ونیر کامپوزیت دندان

فرآیند انجام درمان به روش باندینگ دندان

در روش باندینگ دندان نیازی به زیرسازی های قبلی وجود ندارد و با اولین مراجعه به دندانپزشک، تمامی مراحل انجام می شوند. برای شروع کار نتایج تصویر برداری بررسی می شوند و بر خلاف دیگر روش های درمانی نیازی به بی حسی دندان ها نیست. پس از آماده کردن مواد هم رنگ با دندان ها بیمار، عمل باندینگ دندان انجام می شود. این روش به دو صورت است:

  • باندینگ کامپوزیت مستقیم

از این روش برای پر کردن دندان های پوسیده، رفع ترک خوردگی دندان و اصلاح فاصله های بین دندانی استفاده می شود. به این صورت که مواد کامپوزیت به طور مستقیم روی دندان های مورد نظر قرار گرفته می شود.

  • باندینگ کامپوزیت چسبیده

این روش اغلب به همراه روکش دندان، لمینت دندان، بریج، اینله و آنله به عنوان زیبایی انجام می شود. سطح دندان با مواد کامپوزیت پر می شود و به بیانی دیگر مواد کاملاً به دندان چسبیده و متصل می شود.

باندینگ دندان چیست
باندینگ دندان چیست

مراقبت های بعد از انجام باندینگ دندان

همان طور که پیش تر اشاره شد، برای روش ترمیمی باندینگ دندان، عمری در حدود 5 تا 10 سال تخمین زده می شود. برای به حداکثر رساندن طول عمر آن بایستی به نکات مهمی توجه شود. مراقبت های بعد از انجام باندینگ دندان باعث افزایش طول عمر آن می شود؛ این مراقبت ها عبارتند از:
رعایت بهداشت دهان و دندان به وسیله نخ دندان و زدن مسواک در طول شبانه روز
خودداری از جویدن خوراکی سفت
خودداری از ساییدن دندان ها روی یکدیگر
به حداقل رساندن مصرف چای و قهوه
اجتناب از کشیدن سیگار و دخانیات

مقاله پیشنهادی:
علائم و عوامل ایجاد سرطان دهان

هزینه باندینگ دندان

هزینه تمام شده باندینگ دندان به یک سری فاکتورهای مهمی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر در تعیین قیمت باندینگ دندان عبارتند از:
کیفیت مواد کامپوزیت رزین دندان
تعداد دندان های ترمیمی
میزان آسیب دیدگی و مشکلات دندانی
مهارت و تجربه دندانپزشک

 

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی انجام باندینگ دندان و کاربردها، مزایا و معایب این روش پرداخیتم. این روش با داشتن هزینه های مقرون به صرفه، با هدف ترمیم پوسیدگی، لب پر شدن دندان یا شکستگی دندان انجام می شود. برای انجام باندینگ دندان از دو روش کامپوزیت مستقیم و کامپوزیت چسبنده استفاده می شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام باندینگ دندان، به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *