بلیچینگ دندان چیست

بلیچینگ دندان چیست

بلیچینگ دندان چیست و چگونه انجام می ‌شود؟

رفع زردی دندان به روش ‌های مختلف امکان‌ پذیر است که از جمله آنها می ‌توان به بلیچینگ دندان، لیزر درمانی و خمیر دندان مخصوص اشاره کرد. بلیچینگ یکی از سریع ‌ترین روش ‌ها برای سفید کردن دندان است که در منزل و کلینیک صورت می ‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه انجام، معایب، محدودیت ها و میزان ماندگاری و بسیاری نکات دیگر در رابطه با بلیچینگ، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

دلیل زرد شدن دندان چیست؟

زردی یا تغییر رنگ یکی از مشکلات رایج دندان است که موجب کاهش زیبایی لبخند و اعتماد بنفس افراد می ‌شود. عوامل مختلفی در زردی دندان نقش دارند که ازجمله آنها می ‌توان به افزایش سن، مصرف دارو، ابتلا به بعضی بیماری ‌ها و استعمال دخانیات اشاره کرد. علاوه ‌بر این مصرف بعضی غذاها و آشامیدنی ‌ها نیز موجب زرد شدن دندان می شود. دندانپزشکان برای رفع این مشکل از روش ‌های مختلف بهره می ‌گیرند؛ به ‌عنوان مثال می ‌توان به خمیردندان ‌های مخصوص، لیزر درمانی و بلیچینگ اشاره کرد.

بلیچینگ چیست؟

در این روش دندانپزشک ابتدا دندان ‌های تغییر رنگ داده را با ژل مخصوص می ‌پوشاند. ژل مورد استفاده حاوی مواد سفیدکننده پراکسید است. بعد از گذشت چند دقیقه ماده پوشاننده پاک ‌شده و لایه جدید از ژل روی دندان قرار می‌ گیرد. پاکسازی و آغشته کردن مجدد تا زمان تغییر رنگ دندان چندین مرتبه تکرار می‌ شود. این مدت کمتر از ۴۵ دقیقه به طول می ‌انجامد. در فرآیند سفیدسازی دندان با این روش، آزادسازی یون ‌های اکسیژن موجود در ژل و پاکسازی لکه ‌ها رخ می ‌دهد. مواد آزاد شده بدون آسیب زدن به مینای دندان، رنگدانه ‌های موجود را به سمت خود جذب می ‌کنند. در نتیجه هیچ گونه نگرانی بابت آسیب به ساختار دندان وجود ندارد.

مقاله پیشنهادی:
میکرودنشیا چیست
بلیچینگ دندان چیست
بلیچینگ دندان چیست

انواع روش های بلیچینگ

امکان انجام بلیچینگ دندان در منزل و در کلینیک دندانپزشکی وجود دارد. اما این دو روش به لحاظ نوع و غلظت ماده بلیچ با یکدیگر تفاوت دارند. در نوع کلینیکی غلظت ماده مورد استفاده بسیار زیاد است. از طرفی دندانپزشک گاهی برای تسریع در فرآیند نفوذ ژل به مینای دندان و تجزیه رنگدانه ها از اشعه نور آبی بهره می ‌گیرد. به همین دلیل در شرایط معمول سفید کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی طی یک ساعت به اتمام می ‌رسد. اما سفید کردن دندان در منزل به دلیل غلظت پایین ماده مورد استفاده، نیازمند صبر و حوصله‌ بیشتری است. به ‌همین دلیل بیشتر افراد متقاضی سفید کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی هستند.

بعد از بلیچینگ دندان ها چه اندازه سفید می شوند؟

میزان سفیدی دندان ‌ها بعد از بلیچینگ تا حد زیادی به جنس و نوع رنگدانه های رسوبی داخل مینای دندان بستگی دارد. به ‌همین دلیل نتیجه کار در همه افراد یکسان نیست. اما به‌ طورکل دندان‌ ها بعد از اتمام کار حدود ۴ الی ۸ درجه روشن ‌تر از قبل می ‌شوند.

بعد از بلیچینگ دندان، نتایج تا چه مدت ماندگار هستند؟

بعد از سفید کردن دندان ‌ها به روش بلیچینگ، ماندگاری نتایج متناسب با میزان رعایت مراقبت ‌های بهداشتی تعیین می ‌شود. استفاده منظم از مسواک، دهانشویه و نخ دندان در رابطه با این موضوع تعیین ‌کننده است. علاوه ‌بر این تا مدتی بعد از بلیچینگ، دندان ها در شرایط حساسی قرار دارند و باید توجه بیشتری به رژیم غذایی شود. کاهش استفاده از مواد غذایی و نوشیدنی ‌های رنگی مثل قهوه، چای و … و عدم استعمال دخانیات باید مدنظر قرار گیرد. لازم به ذکر است در افرادی که به ‌صورت دوره‌ای اقدام به بلیچینگ دندان می‌ کنند امکان طولانی یا دائمی شدن زمان سفیدی دندان ‌ها وجود دارد.

مقاله پیشنهادی:
بهترین دکتر دندانپزشک زیبایی غرب تهران

نکته!!!
این شیوه‌ درمانی برای رفع لکه ‌های ایجاد شده روی لمینت و روکش بی‌ تاثیر است. همچنین بخش ‌هایی از ریشه دندان که به دلیل تحلیل لثه حالت زرد به خود گرفته ‌اند را نمی ‌توان با این روش سفید کرد. پیش ‌از بلیچینگ دندان ترمیم دندان ‌های پوسیده باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین در صورت نیاز، جرم ‌گیری روی دندان‌ ها انجام‌ شده تا نتایج مطلوب ‌تری حاصل شود. زیرا در صورت ورود مواد سفید کننده داخل ترک و شکاف ‌های دندان ترک خورده، امکان حساسیت عصب یا ریشه دندان و بروز درد شدید وجود دارد.

عوارض بلیچینگ دندان

تاکنون جز افزایش حساسیت دندان هیچ عارضه‌ دیگری برای بلیچینگ گزارش نشده ‌است. دندانپزشکان برای رفع این عارضه نیز تا موعد مشخص مصرف خمیردندان مخصوص دندان ‌های حساس را تجویز می ‌کنند. علاوه ‌براین در زمان انجام بلیچینگ از مواد ضد حساسیت به مدت ۱۰ دقیقه روی دندان استفاده می ‌شود. در صورت انجام بلیچینگ در منزل نیز مواد ضد حساسیت باید یک ساعت قبل و نیم ‌ساعت بعد از اتمام کار روی دندان‌ ها قرار ‌بگیرد. ناگفته نماند که در صورت مراجعه به دندانپزشک کار نابلد و بی‌تجربه امکان آسیب دیدن، التهاب و قرمزی بافت نرم لثه آن وجود دارد. از دیگر عوارض بلیچینگ غیرحرفه ‌ای، یکدست نشدن دندان‌ ها است که بیشتر در زمان استفاده از نوارهای سفید کننده رخ می ‌دهد.

بلیچینگ دندان چیست
بلیچینگ دندان چیست

محدودیت های بلیچینگ دندان

معمولاً این روش برای افراد دارای لکه ‌های بسیار تیره و تغییر رنگ شدید دندان نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. در این شرایط دندانپزشک لمینت یا کامپوزیت را به مراجعه کننده توصیه می‌ کند. همچنین این روش برای لکه ‌های معدنی و دندان ‌های فلوروزیس (بروز به دلیل بالا بودن فلوراید آب) مناسب نیست. علاوه ‌براین افراد دچار حساسیت دندان، شفافیت دندان، حساسیت لثه و زنان در دوره بارداری و شیردهی نباید از این روش استفاده کنند.

مقاله پیشنهادی:
درمان عفونت و التهاب پالپ دندان

سخن پایانی
ما در این مقاله تمامی نکات پیرامون بلیچینگ دندان را مورد بررسی قرار دادیم. در این روش دندان ‌ها به کمک ژل مخصوص پوشانده و هرچند دقیقه یک بار پاک می ‌شود. نتیجه کار رفع لکه‌ و رنگدانه ها و سفید شدن دندان به ‌اندازه‌ 2 الی 3 درجه است. لازمه کسب نتیجه مطلوب از این روش مراجعه به یک دندانپزشک باتجربه و ماهر است. در غیر این صورت مشکلاتی چون سفیدی بیش ‌ازحد دندان، حساس شدن لثه و غیر یکنواخت شدن دندان ها و … بروز می ‌یابد. دکتر نسیم بروفه جراح و دندانپزشک در زمینه ترمیم، زیبایی، اطفال و پروتز آماده خدمت ‌رسانی به متقاضیان عزیز در رابطه با رفع رنگ گرفتگی دندان هستند. برای گرفتن نوبت ویزیت حضوری از طریق شماره‌ های درج ‌شده در سایت اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *