ترمیم دندان شیری کودکان

ترمیم دندان شیری کودکان

ترمیم دندان شیری کودکان

دندان های کودکان شامل دندان های شیری و دائمی هستند. مراقبت و درمان به موقع هر دو نوع دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درمان مشکلات مختلف از جمله پوسیدگی های سطحی و عمقی، از ترمیم دندان شیری استفاده می کنند. برخی از پدران و مادران به دلیل افتادن دندان های شیری، در مورد درمان و ترمیم دندان شیری کودکان شک و تردید دارند. در این مقاله قصد داریم پیرامون ضرورت نیاز به ترمیم دندان شیری کودکان و همچنین مراحل ترمیمی بررسی کنیم. برای رفع این شک و پاسخ به دیگر سوالات، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

دلایل پوسیدگی دندان های شیری

دندان های کودکان بیشتر از دندان های بزرگسالان مستعد خرابی و پوسیدگی هستند. دلایل متعددی باعث پوسیدگی دندان های شیری کودکان می شوند و در برخی از موارد، این دلایل قابل پیشگیری نیستند. در ادامه به بررسی مهم ترین دلایل پوسیدگی دندان های شیری می پردازیم.
• تماس بیش از اندازه دندان های کودکان با مواد قندی یا نوشیدنی های شیرین مانند شیر، آبمیوه و… باعث رشد اسیدها و باکتری ها می شود. باقی ماندن این مواد مضر روی سطح دندان، منجر به پوسیدگی دندان می شود.
• تمامی کودکان، دقت و حوصله کافی برای تمیز کردن دندان ها و دهان خود را ندارند. از این رو، بقابای خوراکی های مختلف، در شیارها و لابه لای دندان ها، به مرور زمان پوسیدگی آن ها به دنبال خواهد داشت. مسواک زدن دقیق و منظم از ضروریات بهداشت دهان و دندان است.
• کودکان بر خلاف میل بزرگترها، تنقلات بیشتری مصرف می کنند. برخی از تنقلات مانند چیپس و پفک و آدامس، حالت چسبندگی زیادی دارند و در طولانی مدت باعث خرابی دندان ها می شوند.

مقاله پیشنهادی:
لمینت دندان چیست
ترمیم دندان شیری کودکان
ترمیم دندان شیری کودکان

ضرورت نیاز به ترمیم دندان شیری کودکان

برخی افراد بر این باور هستند که دندان های شیری به دلیل موقت بودن نیازی به ترمیم ندارند. بنا به توصیه دندانپزشک کودکان، ترمیم دندان شیری کودکان از مسائل مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت. در ادامه، ضرورت نیاز به ترمیم دندان شیری کودکان را تشریح خواهیم کرد.
با ترمیم دندان شیری می توان از گسترش بی رویه عفونت جلوگیری کرد.
ترمیم به موقع دندان های شیری از کشیده شدن دندان پیشگیری می کند و این موضوع باعث زیبایی لبخند و بالا رفتن اعتماد به نفس کودک می شود.
دندان های پوسیده شیری می توانند باعث پوسیدگی دندان های مجاور و دائمی شوند.
با ترمیم دندان شیری کودکان، درد و آبسه ناشی از پوسیدگی دندان نیز از بین می رود.
دندان های شیری را الگویی برای دندان های دائمی می دانند. با کشیده شدن دندان شیری در اثر پوسیدگی، دندان دائمی در جای مناسب خود رشد نخواهد کرد.
حفظ دندان طبیعی کودک، مراحل جویدن و استفاده از خوراکی های سالم و مفید را آسان می کند. در این صورت، کودک دچار کمبود ویتامین یا مواد معدنی نخواهد شد.
حفظ دندان های شیری در صحبت کردن و ادای درست کلمات در کودکان تاثیر دارد.

انواع مواد برای پر کردن دندان های شیری

در شاخه دندانپزشکی برای پر کردن و ترمیم دندان های شیری کودکان از مواد مختلفی استفاده می کنند. رایج ترین مواد استفاده شده برای پر کردن دندان ها، آمالگام و کامپوزیت هستند. در ادامه به مزایا و معایب این مواد اشاره خواهیم داشت.

  • مواد آمالگام
مقاله پیشنهادی:
درمان عفونت و التهاب پالپ دندان

مواد آمالگام از رایج ترین مواد برای پر کردن دندان هستند که از ترکیبات مختلف جیوه، مس، نقره و زینک تهیه می شوند. این مواد از دوام و مقاومت بالایی برخوردار هستند و در برابر هر نوع فشاری استحکام زیادی دارند. عمر طولانی این مواد باعث شده است بیشتر دندانپزشکان راغب به استفاده از این مواد باشند. از طرفی آمالگام به دلیل رنگ تیره ای که دارد، مناسب برای ترمیم دندان شیری قدامی نیست.

  • مواد کامپوزیت

مواد کامپوزیت را می توان به دلیل داشتن رنگی سفید، شفاف و همرنگ بودن با رنگ طبیعی دندان، از پرطرفدارترین مواد ترمیمی دانست. این مواد دارای مقاومت قابل قبولی هستند؛ ولی دوام آن ها نسبت به آمالگام کمتر است. از کامپوزیت بیشتر برای ترمیم دندان های قدامی استفاده می کنند.

مراحل ترمیم دندان شیری کودکان

در ابتدای مرحله ترمیم دندان، داروی بی حسی موضعی را به محل مورد نظر تزریق می کنند. سپس متخصص دندانپزشک، با ایجاد شکاف کوچکی، شروع به تخلیه بافت پوسیده دندان می کند. در صورتی که اعصاب دندان شیری نیز آسیب دیده باشند، اقدام به عصب کشی دندان می کند. پس از تخلیه کامل، شستشوی شکاف دندان به وسیله داروهای آنتی بیوتیک انجام می شود. آخرین مرحله از ترمیم پوسیدگی دندان شیری کودکان، پر کردن شکاف از مواد آمالگامی یا کامپوزیتی است. انتخاب هر یک از این مواد، بستگی به موقعیت دندان و نظریه دندانپزشک دارد.
در مواردی که دندان شیری زودتر از زمان خود بیافتد، از فضا نگهدارنده های استیلی ضد زنگ برای خالی نماندن فضای بین دو دندان استفاده می شوند. فضا نگهدارنده ها باعث رشد مرتب دندان های دائمی می شوند.

مقاله پیشنهادی:
مزایای روکش زیرکونیا چیست

مراقبت های بعد از ترمیم دندان شیری کودکان

با وجود اینکه ترمیم دندان شیری روشی موقتی است و با افتادن دندان، از بین خواهد رفت؛ ولی لازم است نکاتی را برای نگهداری این دندان ها رعایت کرد. از جمله مراقبت های بعد از ترمیم دندان شیری کودکان عبارتند از:
رعایت کامل و دقیق بهداشت دهان و دندان به وسیله مسواک زدن یا نخ دندان
استفاده از دهانشویه های حاوی فلوراید
انجام فلوراید تراپی
استفاده از آب و نمک
مراجعه منظم و دوره ای به دندانپزشک کودکان

ترمیم دندان شیری کودکان
ترمیم دندان شیری کودکان

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا ضرورت نیاز به ترمیم دندان شیری کودکان را بررسی کردیم. دندان های کودکان به دلیل تماس زیاد با مواد قندی یا رعایت نکردن بهداشت دندان و دهان در معرض پوسیدگی هستند. برای ترمیم دندان های شیری از مواد کامپوزیت و آمالگام استفاده می کنند. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای ترمیم دندان شیری کودکان و عزیزان خود به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *