جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل و مراقبت های بعد از آن

در برخی مواقع رویش دندان عقل رشد طبیعی ندارد و به صورت کج در محل خود مشاهده می شود. در صورتی که دندان عقل به دلیل پوسیدگی خراب می شود و روش درمانی ترمیمی وجود ندارد، دندانپزشک اقدام به کشیدن دندان عقل می کند. مواردی هستند که کشیدن دندان عقل به عمل جراحی نیاز دارد. جراحی دندان عقل تقریباً به سختی انجام می شود و لازم است بعد از جراحی نکاتی رعایت شوند. در این مقاله قصد داریم پیرامون نحوه جراحی دندان عقل و مراقبت های بعد از آن مطالب مفیدی ارائه دهیم. در صورت نیاز شما به جراحی دندان عقل، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

موقعیت دندان عقل در دهان

دندان عقل به دندان سوم آسیایی گفته می شود که در انتهای هر طرف در هر فک رشد می کند. به طور معمول دندان عقل در سنین 17 تا 27 سالگی رشد می کند و رشد آن همراه با درد فک، گوش و سر است. رویش دندان عقل به صورت کامل، نهفته یا نیمه نهفته است و بر خلاف دیگر دندان ها رویش عمودی ندارد. دندان عقل در برخی مواقع به صورت زاویه دار و در برخی مواقع نیز به صورت افقی رشد می کند. همین رشد بی قاعده دندان عقل باعث می شود کشیدن این دندان در صورت پوسیدگی با مشکل مواجه شود. اغلب برای کشیدن دندان عقل نهفته و نیمه نهفته از روش جراحی استفاده می کنند. از آن جایی که باقی ماندن شکستگی های دندان عقل، منجر به بروز عفونت، کیست و تومور می شود، جراحی دندان عقل از حساسیت بالایی برخوردار است. همچنین این بقایا به ریشه های دندان های مجاور آسیب می رسانند.

مقاله پیشنهادی:
مزایا و معایب جرم گیری دندان
جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل

چه زمانی دندان عقل به جراحی نیاز دارد؟

دندان عقل نیز همانند دیگر دندان ها ممکن است در معرض انواع مشکلات و خرابی قرار بگیرد. دندان عقل نهفته و نیمه نهفته علاوه بر داشتن مشکلات پوسیدگی، به دلیل موقعیت و رویش متفاوتی که دارد، با مشکلات متفاوت تری مواجه می شود. این مشکلات متعدد باعث می شوند دندان عقل نیاز به جراحی و کشیدن داشته باشد. در ادامه به بررسی مشکلاتی که منجر به جراحی دندان عقل می شوند خواهیم پرداخت.
• ذرات غذا در بین دندان ها و روی سطح آن ها جمع می شوند و جمع شدن این ذرات باعث تجمع میکروب ها در لا به لای دندان عقل می شوند. در نهایت تجمع میکروب ها منجر به پوسیدگی و خراب شدن دندان می شوند.
• دندان عقلی که رویش زاویه داری دارد، محل تجمع میکروب ها بین دندان و لثه خواهد بود. این میکروب ها موجب عفونت، بوی بد دهان و همچنین تورم لثه ها می شوند.
• رویش کج دندان عقل به لثه های مجاور فشار وارد می کند و از لثه بیرون می زند.
• دندان عقل کج باعث نامنظمی دندان و به هم خوردن محور فک ها می شود.
• به دلیل نهفته یا نیمه نهفته بودن دندان عقل، شستشو و تمیز کردن آن آسان نیست، زودتر از دیگر دندان ها پوسیده و خراب می شود.

اقدامات قبل از انجام جراحی دندان عقل

قبل از جراحی دندان عقل بایستی عکس برداری از دندان انجام گیرد تا موقعیت دندان و ریشه آن به صورت کامل مشخص شود. جراحی طبق نتایج عکس برداری و با دقت کافی انجام می شود. باید یادآور شد، قبل از جراحی بررسی های لازم در مورد داشتن عفونت دندانی انجام می شود، در صورت وجود هر نوع عفونتی بایستی طی یک دوره درمان کوتاهی اقدام به رفع عفونت کنند. این اقدام به کمک تجویز دارو و آنتی بیوتیک ها صورت می گیرد.

مقاله پیشنهادی:
میکرودنشیا چیست

جراحی دندان عقل چگونه انجام می شود؟

ابتدا داروی بی حسی را در نواحی نزدیک به دندان عقل مورد نظر تزریق می کنند. تمامی بافت هایی که روی دندان عقل را پوشانده اند را به وسیله ابزارهای دندانپزشکی کنار می زنند. سپس با استفاده از ابزاری مخصوص اقدام به شل یا لق کردن دندان عقل می کنند. در ادامه به وسیله ابزاری به نام فورسپس که شبیه به انبر است، دندان عقل را خارج می کنند. در بیشتر موارد به هنگام خارج کردن دندان عقل، ناچار به شکستن دندان می شوند. پس از خارج کردن تمامی بقایای دندان عقل، بافت های اطراف دندان را به کمک بخیه می بندند. بخیه و گذاشتن پانسمان از شدت یافتن خونریزی جلوگیری می کند.

جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل

مراقبت های لازم بعد از جراحی دندان عقل

نکات بسیار مهمی هستند که رعایت کردن آن ها می تواند باعث کاهش عوارض ناشی از جراحی دندان عقل شود. این نکات در قالب دستورات پزشکی از طرف دندانپزشک به بیمار ارجاع داده می شوند. در ادامه به بررسی مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل خواهیم پرداخت.
• فشار دادن پانسمان جراحی به مدت 1 ساعت با دندان ها
• تعویض به موقع پانسمان با فاصله زمانی حدود 20 دقیقه به منظور جلوگیری از لخته شدن خون
• اجتناب از شستشوی بیش از اندازه دهان به مدت یک روز
• استفاده از لیوان ساده به منظور نوشیدن مایعات و خودداری از کمک گرفتن از نی
• شستشوی دهان به وسیله سرم یا محلول آب و نمک یک روز پس از انجام جراحی
• خودداری از مصرف خوراکی های سخت و سفت و نوشیدنی های داغ به منظور پیشگیری از خونریزی
• مصرف داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک به منظور تسکین درد

مقاله پیشنهادی:
ارتودنسی دندان عصب کشی شده

عوارض احتمالی ناشی از جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. احتمال بروز این عوارض به انجام مراقبت های بعد از جراحی و همچنین مهارت دندانپزشک بستگی زیادی دارد. از جمله عوارض احتمالی ناشی از جراحی دندان عقل عبارتند از:
احساس درد
ایجاد تورم
ناتوانی در باز کردن دهان
خونریزی
بروز عفونت
آسیب لثه ها یا دندان های مجاور

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی جراحی دندان عقل و مراقبت های بعد از آن پرداخته شد. دندان عقل به دلیل حساسیت و موقعیت خاصی که دارد، کشیدن آن نیاز به جراحی دارد. شستشوی دهان با سرم یا محلول آب و نمک از جمله مراقبت هایی است که باعث کاهش خونریزی و استحکام محل دندان عقل می شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای جراحی دندان عقل نهفته و نیمه نهفته به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *