جرم گیری دندان کودکان

جرم گیری دندان کودکان

جرم گیری دندان کودکان

دندان کودکان به دلایل مختلف، بیشتر در معرض پوسیدگی و باکتری ها قرار دارد. برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان روش های متعددی معرفی شده است. یکی از روش های موثر در پیشگیری از پوسیدگی، جرم گیری دندان کودکان است. جرم گیری دندان کودکان به روش های درست و در بهترین وقت می تواند سلامتی دندان ها را تضمین کند. از این رو در این مقاله قصد داریم به بررسی جرم گیری دندان کودکان بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این روش ساده و تاثیرگذار می توانید تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

اهمیت جرم گیری دندان کودکان

پلاک ها و جرم ها موادی چسبنده ای شکل هستند که از باکتری ها و بقایای مواد غذایی تشکیل می شوند. مواد قندی موجود در مواد غذایی مختلف، منبع تغذیه برای رشد باکتری ها هستند. با رشد باکتری ها، مواد اسیدی مضری در دهان ایجاد می شود و سلامتی دندان کودکان را با خطر مواجه می کند. از طرفی، چسبندگی بسیار زیاد این با کتری ها باعث می شود به سادگی و با شستشو به کمک مسواک از بین نروند. با انباشته شدن جرم ها و پلاک ها در طولانی مدت، دندان های کودکان پوسیده می شوند و از بین می روند. از این رو، جرم گیری دندان کودکان در زمان های مناسب، اهمیت بالایی دارد و از عفونت و پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.

جرم گیری دندان کودکان
جرم گیری دندان کودکان

دلایل تجمع جرم در دندان کودکان

کودکان بنا به دلایلی بیشتر از بزرگسالان در معرض تجمع جرم در دندان های خود هستند. با وجود این دلایل، کودکان نیاز بیشتری به پاکسازی و جرم گیری دندان ها خواهند داشت. از مهم ترین دلایل تجمع جرم در دندان کودکان عبارتند از:
• مصرف بیش از اندازه مواد قندی مانند شیرینی و شکلات در گروه سنی کودکان
• مصرف خوراکی ها و تنقلات چسبناک و مضر مانند چیپس و پفک توسط کودکان
• رعایت نکردن درست و اصولی بهداشت دندان و دهان
• تنبلی یا مقاومت در برابر مسواک زدن دندان ها به خصوص در هنگام شب قبل از خواب

مقاله پیشنهادی:
اورجت چیست

بهترین زمان جرم گیری دندان کودکان

زمان مناسب جرم گیری دندان کودکان در صورت نیاز توسط دندانپزشک مربوطه اعلام می شود. دندانپزشک پس از انجام معاینات لازم میزان آسیب پذیری دندان را تشخیص می دهد و زمان انجام فرآیند جرم گیری را تعیین می کند. پس لازم است کودک به طور منظم تحت معاینات دندانپزشک و چکاپ های دوره ای قرار بگیرد. به طور معمول، بهترین زمان مراجعه به دندانپزشک، پس از رویش اولین دندان شیری عنوان شده است. مراجعه به دندانپزشک در زمان مناسب، از بروز مشکلات جدی و پوسیدگی های دندان کودکان پیشگیری خواهد کرد.

روش های جرم گیری دندان کودکان

بسته به میزان جرم های تشکیل یافته روی دندان های کودکان، روش جرم گیری را انتخاب می کنند. بایستی به این نکته مهم دقت کافی داشت که به دلیل حساسیت بالا، جرم گیری دندان کودکان توسط یک دندانپزشک ماهر و با تجربه انجام شود. در ادامه به روش های مختلف جرم گیری دندان خواهیم پرداخت.

  • پروفیلاکسی

پروفیلاکسی نوعی بهداشت درمانی است که در کودکان دارای لثه های سالم، از این روش استفاده می کنند. در روش پروفیلاکسی، جرم ها، باکتری ها و پلاک ها از روی ساختار دندان به طور کامل تمیز می شوند. با تراشیدن سطحی جرم های روی دندان، لکه ها و پلاک های نرم نیز در حدود 45 دقیقه زمان، از بین می روند.

  • تراشیدن جرم

ایجاد فاصله زمانی بین دو جرم گیری دندان باعث تجمع جرم ها و پلاک های حجیمی در دندان های کودکان می شود. برای از بین بردن این جرم ها، از روش تراشیدن جرم طی دو مرحله استفاده می کنند. در مرحله اول جرم های دندان را پاک می کنند و در مرحله دوم برای از بین بردن بقایای جرم ها و پلاک ها، دندان را پولیش می کنند.

  • جرم گیری سطحی
مقاله پیشنهادی:
روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان

از رایج ترین روش های جرم گیری دندان کودکان، جرم گیری سطحی است. در این نوع جرم گیری برای از بین بردن پلاک ها، جرم ها و لکه های سطحی ایجاد شده در بالای خط لثه از دستگاه اولتراسوند یا پروفی جت استفاده می کنند. چنانچه فاصله زمانی بین دو فرآیند جرم گیری دندان کودکان کم باشد، جرم های روی دندان به این روش برطرف خواهند شد.

  • جرم گیری عمیق

کودکانی که مبتلا به بیماری های پیشرفته لثه ای هستند، استفاده از روش جرم گیری عمیق دندان بیشتر توصیه می شود. در چنین مواردی احتمال تحلیل رفتن استخوان در داخل لثه بیشتر است و جرم گیری پلاک های عمیق نیاز به مشاهده تصاویر مربوط به رادیوگرافی دارد. جرم گیری عمیق دندان با تزریق بی حسی موضعی و در طول حداقل 4 جلسه درمانی، انجام می شود. با کمک جرم گیری عمیق می توان از پیشرفت بیماری های لثه ای جلوگیری کرد.

آیا جرم گیری دندان کودکان دردناک و خطرناک است؟

برخی از پدران و مادران از دردناک و خطرناک بودن فرآیند جرم گیری در دندان کودکان ابراز نگرانی می کنند. باید اظهار داشت، جرم گیری دندان کودکان هیچ نوع خطر و عوارضی ندارد؛ بلکه از پوسیده شدن زودهنگام دندان های شیری و دائمی کودکان جلوگیری می کند. از طرفی، در فرآیند جرم گیری، کودک هیچ دردی را احساس نمی کند. دندانپزشک حاذق و ماهر با در نظر گرفتن شرایط سنی کودک و با برقراری ارتباطی دوستانه می تواند به راحتی جرم گیری دندان را در کمترین زمان ممکن به اتمام برساند. دستگاه های پیشرفته و نوین، فرآیند جرم گیری دندان را سریع تر و دقیق تر می کنند.

مقاله پیشنهادی:
علائم و عوامل ایجاد سرطان دهان
جرم گیری دندان کودکان
جرم گیری دندان کودکان

مراقبت های بعد از جرم گیری دندان کودکان

پس از جرم گیری دندان کودکان، لازم است نکات مهمی رعایت شوند. این نکات همان مراقبت هایی هستند که بعد از جرم گیری انجام می شوند و در کاهش تجمع مجدد جرم ها و پلاک روی دندان جلوگیری می کنند. از جمله این مراقبت ها عبارتند از:
استفاده از مسواک و شستشوی دهان و دندان بعد از هر وعده غذایی
مصرف کمتر خوارکی ها و نوشیدنی های حاوی مواد قندی بالا
مصرف کمتر تنقلات و خوراکی های مضر و اسیدی
مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات
مراجعه مرتب به دندانپزشک و معاینه شدن کامل سلامتی دندان و دهان

 

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا در مورد اهمیت جرم گیری دندان کودکان بررسی کردیم. برای از بین بردن جرم های دندان کودکان از روش های دستی و اولتراسونیک استفاده می کنند. بهتر است پس از رویش اولین دندان شیری، هر 6 ماه یک بار اقدام به جرم گیری دندان کودکان کرد. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام جرم گیری دندان کودکان خود به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *