دلایل جراحی دندان

دلایل جراحی دندان

دلایل جراحی دندان

خرابی و پوسیدگی دندان و بروز انواع بیماری های مربوط به دهان و دندان، نیاز به روش های درمانی مفید و موثری دارد. یکی از روش هایی که برای درمان ناهنجاری ها و خرابی های دندان مورد استفاده قرار می گیرد، جراحی دندان است. واژه جراحی شاید در نظر اغلب بیماران دلهره آور باشد، ولی در موقعیت های مناسب خود می تواند بهترین شیوه درمانی محسوب شود. دلایل مختلفی باعث نیاز به استفاده از روش جراحی می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی مهم ترین دلایل جراحی دندان بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با نحوه جراحی و مراقبت های قبل و بعد از جراحی دندان، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

مهم ترین دلایل نیاز به جراحی دندان

از رایج ترین روش های معالجه در شاخه دندانپزشکی می توان به جراحی دندان اشاره کرد. بنا به شرایط بیمار، نظر متخصص دندانپزشکی، دلایل متعددی منجر به استفاده از جراحی دندان می شوند. به بیانی دیگر جراحی دندان، کاربردهای متفاوتی در زمینه درمان دارد. در این بخش از مقاله به بررسی مهم ترین دلایل نیاز به جراحی دندان می پردازیم.

دلایل جراحی دندان
دلایل جراحی دندان
  • خارج کردن دندان های نهفته

از مهم ترین دلایل انجام جراحی دندان، خارج کردن دندان های نهفته و نیمه نهفته از دهان است. دندان عقل یکی از بارزترین نمونه های دندان های نهفته و نیمه نهفته است. باتوجه به نقش بسیار ناچیزی که دندان عقل در جویدن دارد و همچنین رشد کج و نامتعارف آن در دهان، دندانپزشک به کمک جراحی اقدام به خارج کردن آن می کند.

  • درمان پوسیدگی شدید دندان

پوسیدگی خفیف دندان با روش های مختلفی قابل درمان و ترمیم است. چنانچه پوسیدگی دندان بسیار شدید باشد، نمی توان برای نجات دندان از روش های ترمیمی استفاده کرد. در این مواقع، دندانپزشک برای خارج کردن دندان به شدت پوسیده شده از روش جراحی استفاده می کند.

  • شکستگی فک

عوامل متعددی مانند تروما، تصادف، افتادن و وارد شدن ضربه های محکم به سر، باعث شکستگی فک و دندان می شوند. به هنگام شکستگی، بخش از دندان در داخل فک باقی می ماند. باقی ماندن بخشی از دندان، موجبات عفونت دندانی را فراهم می کند. از این رو، با استفاده از جراحی اقدام به خارج کردن دندان می کنند.

  • انجام ارتودنسی

ارتودنسی دندان به منظور مرتب سازی دندان های ناهنجار انجام می شود. دندان هایی که دارای ناهنجاری های شدید هستند، برای نصب درست سیم و براکت های ارتودنسی، نیاز به جا به جایی دارند. برای مرتب کردن و جا به جایی دندان ها، برخی از آن ها به ناچار باید کشیده شوند.

  • بیماری های شدید لثه ای

برخی از بیماری های پیشرفته و شدید لثه ای، باعث تجمع پلاک ها و باکتری های عفونی در اطراف دندان می شوند. با پیشروی این بیماری، احتمال تحلیل استخوان و لق شدن دندان افزایش می یابد و دندان پشتیبانی لازم برای بقا را از دست می دهد. در چنین مواردی جراحی دندان و کشیدن آن مناسب ترین گزینه به نظر می رسد.

  • قبل از انجام رادیوتراپی

در موارد بسیار نادر، تومورهایی در دهان رشد می کنند که وجود آن ها می تواند خطرناک باشد. برای کنترل رشد یا از بین بردن سلول های توموری، از روش پرتو درمانی استفاده می کنند. قبل از انجام پرتو درمانی لازم است تمامی دندان های پوسیده شده و دارای مشکل به روش جراحی دندان از دهان خارج شوند.

  • عوارض کیست دهان

کیست های که در دهان و در اطراف دندان ها ایجاد می شوند باعث بروز آبسه یا عفونت دندان می شوند. عفونت دندان در صورت درمان نشدن به موقع باعث پوسیدگی دندان های اطراف خواهد شد. برای خارج کردن دندان های دارای پوسیدگی های عمیق ناشی از وجود کیست دهان از جراحی استفاده می کنند.

  • رفع ناهنجاری های پاتولوژیک

یکی از ناهنجاری های موجود در مجموعه دهان و دندان، ناهنجاری های پاتولوژیک است. به طور معمول برای اصلاح و درمان این نوع ناهنجاری ها هیچ روش درمانی و ترمیمی و زیبایی وجود ندارد. از این رو، برای جلوگیری از عوارض ناشی از ناهنجاری های پاتولوژیک، روش جراحی دندان و خارج کردن آن را انتخاب می کنند.

مقاله پیشنهادی:
مراحل لمینت دندان

مراقبت های قبل از جراحی دندان

قبل از جراحی دندان بایستی به نکات مهمی توجه ویژه ای شود. با رعایت این نکات می توان فرآیند جراحی دندان را با شرایط بهتری سپری کرد. از جمله مراقبت های قبل از جراحی دندان عبارتند از:
آگاه ساختن دندانپزشک مربوطه، در صورت داشتن هر نوع بیماری قلبی، فشار خون، دیابت، مفصل مصنوعی و…
اجتناب از خوردن و آشامیدن حداقل 8 ساعت قبل از انجام جراحی در صورت استفاده از داروی بیهوشی
خودداری از مصرف سیگار حداقل 2 روز قبل از جراحی

دلایل جراحی دندان
دلایل جراحی دندان

نحوه جراحی دندان

جراحی دندان بنا به شرایط بیمار و نوع عملی که انجام می شود، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. پس از تزریق داروی بی حسی یا بیهوشی، دندانپزشک متخصص با استفاده از ابزارهای مخصوص دندانپزشکی اقدام به خارج کردن دندان یا دندان های تخریب شده یا ناهنجار می کند. در برخی موارد، با ایجاد برش هایی در بخش های کوچکی از لثه، دندان را از محل اصلی خود خارج می کند. در انتهای جراحی از بخیه برای بستن برش های ایجاد ده استفاده می کند.

مراقبت های بعد از جراحی دندان

جراحی دندان نیز همانند دیگر روش های درمانی دارای عوارضی مانند درد و خونریزی است. برای جلوگیری از افزایش عوارض ناشی از جراحی باید به مراقبت های بعد از جراحی دندان دقت کافی داشت. از جمله این مراقبت ها عبارتند از:
نگه داشتن گاز استریل به مدت یک ساعت در دهان
اجتناب از مک زدن و گرفتن آب دهان
مصرف داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک
مصرف مواد غذایی نرم و خنک
خودداری از مسواک زدن به مدت 48 ساعت پس از جراحی
اجتناب از کشیدن سیگار
خووداری از فعالیت شدید بدنی
مراجعه به دندانپزشک یک هفته پس از جراحی برای کشیدن بخیه در صورت نیاز

مقاله پیشنهادی:
سفید کردن دندان با لیزر

 

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق، پیرامون دلایل جراحی دندان بحث و بررسی کردیم. از مهم ترین دلایل نیاز به این شیوه درمانی می توان به خارج کردن دندان نهفته، کاشت دندان، درمان پوسیدگی شدید، انجام ارتودنسی، شکستگی فک، درمان کیست و تومورهای دهانی و… اشاره داشت. جراحی دندان تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای جراحی دندان به دلایل مختلف به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *