روش های تقویت مینای دندان

روش های تقویت مینای دندان

روش های تقویت مینای دندان

دندان از بخش های مختلفی تشکیل یافته است. سطحی ترین بخش هر دندانی با نام مینای دندان شناخته می شود. به دلیل داشتن بیشترین تماس میکروب ها و باکتری ها با مینای دندان، سلامت مینای دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای ارتقاء سلامت مینای دندان می توان از روش های مناسبی تبعیت کرد. این روش ها با وجود سادگی و راحتی در انجام آن ها، تاثیرات بسیار زیادی و مفیدی خواهند داشت. در این مقاله قصد داریم مهم ترین روش های تقویت مینای دندان و تاثیر آن ها در سلامت دهان و دندان را بیان کنیم. برای اطلاع از راه های تقویت مینای دندان، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مینای دندان چیست؟

سخت ترین ماده موجود در کل بدن، مینای دندان است. به بیرونی ترین لایه ای که سطح دندان را پوشش می دهد، مینای دندان گفته می شود. این لایه از مواد معدنی همچون هیدروکسی آپاتیت تشکیل یافته است. مهم ترین و اصلی ترین وظیفه مینای دندان، حفاظت دندان از پوسیدگی های مختلف است. مینای دندان در صورت داشتن سلامتی کافی، توانایی حفاظت از دندان در برابر تغییرات دمایی و مواد شیمیایی بالقوه را دارد. رنگ مینای دندان، به طور طبیعی، سفید است.

روش های تقویت مینای دندان
روش های تقویت مینای دندان

علائم آسیب دیدگی مینای دندان

مینای دندان در صورت آسیب دیدگی ، علائم و نشانه هایی را به همراه دارد. مشاهده این علائم باعث مراجعه زودهنگام به دندانپزشک می شود. شایع ترین علائم ناشی از آسیب دیدگی مینای دندان عبارتند از:
تغییر رنگ دندان از رنگ طبیعی و سفید به رنگ زرد و خاکستری و کدر
درد ناشی از حساسیت داشتن دندان به خوراکی ها یا نوشیدنی های بسیار گرم یا بسیار سرد
زبر شدن سطح دندان به دلیل از بین رفتن مینای دندان
ایجاد لکه روی دندان

مقاله پیشنهادی:
اینله و آنله دندان چیست

دلایل آسیب دیدگی مینای دندان

شناخت دلایلی که موجب صدمه به مینای دندان می شوند در پیشگیری از این آسیب دیدگی ها موثر خواهد بود. از جمله دلایل آسیب دیدگی مینای دندان عبارتند از:
• کاهش مواد معدنی لازم در مینای دندان با افزایش سن
• مصرف بیش از اندازه مواد غذایی اسیدی و قندی
• رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
• عوارض ناشی از مصرف برخی از داروها
• بیماری های گوارشی و معده

روش های تقویت مینای دندان

اهمیت سلامت مینای دندان، شناخت روش های تقویت مینای دندان را ضروری کرده است. با رعایت روش های توصیه شده می توان دندان هایی سالم، قوی و سفید داشت. در ادامه به بررسی روش های تقویت مینای دندان خواهیم پرداخت.

  • انتخاب درست خمیر دندان

استفاده از هر خمیر دندانی، تاثیرات مطلوب و مفید را برای دندان ها نخواهد داشت. از آن جایی که فلوراید در مقابل اسیدها مقاومت بالایی دارد و پوسیدگی های خفیف سطح دندان را از بین می برد، بهتر است از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده شود.

  • مسواک زدن

مسواک زدن می تواند اصلی ترین روش برای تقویت مینای دندان باشد. نسبت به نرم یا سفت بودن مسواک می توان از مشاوره های دندانپزشکی استفاده کرد. ایده آل ترین روش برای مسواک زدن، تکرار آن روزی دو مرتبه است. درست مسواک زدن، از تجمع باکتری ها روی سطح دندان جلوگیری می کند.

  • استفاده از نخ دندان

در کنار مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، توصیه همیشگی دندانپزشک ها بوده است. با استفاده از نخ دندان می توان مانع از تجمع مواد غذایی یا باکتری ها در لا به لای دندان ها شد. استفاده از نخ دندان باید با دقت انجام شود تا سببب خونریزی لثه ها نشود.

  • استفاده از دهان شویه
مقاله پیشنهادی:
مراقبت های بعد از کشیدن دندان

برخی از افراد به دلیل تند بودن خمیر دندان های حاوی فلوراید، نمی توانند از این نوع خمیر دندان استفاده کنند. برای این گروه از افراد، استفاده از دهان شویه های حاوی فلوراید توصیه می شود. این دهان شویه ها را می توان روزی دو مرتبه داخل دهان ریخت و قرقره کرد. استفاده از ژل های موضعی فلوراید نیز توصیه می شوند.

  • داشتن برنامه غذایی سالم

مصرف انواع ویتامین های E, D, A و K2 و مواد معدنی کلسیم و فسفر در تقویت مینای دندان نقش به سزایی دارند. تخم مرغ، گوشت، سبزیجات و… سرشار از این مواد هستند. همچنین برای داشتن دندان های سالم باید از مصرف نوشیدنی های قندی و اسیدی مانند نوشابه خودداری کرد.

  • درمان مشکل گوارشی

بیماری ریفلاکس معده به مری در سلامت دهان و دندان تاثیر مستقیم دارد. با بازگشت اسید معده به مری و از آن جا به دهان، باعث اسیدی شدن محیط دهان می شود. اسیدی شدن محیط دهان، عامل مخربی برای پوسیدگی دندان ها است.

  • درمان دندان قروچه

برخی از افراد عادت به دندان قروچه در شب دارند که در این حالت دندان ها روی هم ساییده می شوند. با ساییده شدن دندان ها در واقع مینای دندان ساییده شده و به مرور زمان از بین می رود. از طرفی، دندان قروچه باعث کاهش طول دندان می شود.

  • تمیز کردن زبان

زبان دارای پرزهایی است که لا به لای این پرزها محل خوبی برای تجمع باکتری ها است. با مسواک کشیدن روی زبان می توان میزان این باکتری ها را کاهش داد. از طرفی، با تمیز ماندن زبان، دهان دیگر بوی بدی نخواهد داشت.

  • نوشیدن آب زیاد
مقاله پیشنهادی:
بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل

نوشیدن آب به دفعات زیاد باعث از بین رفتن باقی مانده مواد غذایی و باکتری های موجود در لا به لای دندان ها می شود. همچنین آب موجب رقیق شدن اسید حاصل از باکتری ها می شود و آن ها را سریع تر دفع می کند.

  • جویدن آدامس بدون شکر

بر خلاف تصور بسیاری از افراد جویدن آدامس مضر نیست. با جویدن آدامس بدون شکر ترشح بزاق افزایش می یابد و بزاق حاوی آنزیم هایی است که به جذب کلسیم و فسفات کمک می کند. همچنین جویدن آدامس در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها موثر و مفید است.

روش های تقویت مینای دندان
روش های تقویت مینای دندان

مراجعه به پزشک
در مقاله فوق با روش های تقویت مینای دندان بیشتر آشنا شدیم. از جمله این روش ها می توان به انتخاب خمیر دندان مناسب، استفاده از نخ دندان و دهانشویه، مسواک زدن مرتب، درمان مشکلات گوارشی و دندان قروچه، داشتن برنامه غذایی سالم و… اشاره داشت. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام انواع روش های درمانی دندان های آسیب دیده و راهنمایی برای تقویت مینای دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *