علائم دندان به عصب رسیده

علائم دندان به عصب رسیده

علائم دندان به عصب رسیده

دندان ها به دلایل مختلفی دچار خرابی و پوسیدگی می شوند. برخی پوسیدگی ها سطحی هستند و هیچ علائم خاصی از خود نشان نمی دهند؛ ولی برخی از پوسیدگی ها تا عمق ریشه دندان رسیده اند و علائم دردناک و رنج آوری به همراه دارند. علائم دندان به عصب رسیده با دیگر پوسیدگی های سطحی متفاوت است و هشدار مراجعه سریع به دندانپزشک را می دهد. توجه نداشتن به این علائم، منجر به کشیدن و از دست دادن دندان می شود. در این مقاله قصد داریم پیرامون علائم دندان به عصب رسیده بررسی کنیم. برای کسب اطلاع بیشتر از این علائم، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان فرآیندی است که در آن بخش داخلی و نرم دندان یا همان پالپ را تخلیه می کنند. پالپ مجموعه ای از اعصاب، بافت همبند و عروق خونی است که نقش اصلی در رشد دندان دارند. عصب کشی با نام درمان ریشه نیز شناخته می شود و تحت بی حسی موضعی انجام می پذیرد. در روش درمانی عصب کشی، بدون کشیده شدن دندان می توان تمامی پوسیدگی ها و عفونت های داخل دندان را خارج کرد و برای مجدد، از همان دندان در جویدن خوراکی ها استفاده کرد. عصب کشی دندان طی مراحل زیر و در دو جلسه انجام می شود.

علائم دندان به عصب رسیده
علائم دندان به عصب رسیده
  • جلسه اول

• تزریق داروی بی حسی موضعی برای احساس نکردن درد ناشی از پروسه درمان عصب کشی
• ایجاد حفره ای کوچک و برداشتن تمامی پالپ های آسیب دیده به کمک ابزارهای مخصوص
• تمیز کردن داخل حفره با داروهای آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت دندان
• پر کردن داخل حفره به صورت موقتی و پانسمان کردن آن

  • جلسه دوم
مقاله پیشنهادی:
پر کردن دندان با آمالگام

• ترمیم و پر کردن دندان با مواد ترمیمی مانند کامپوزیت یا آمالگام به صورت دائم

علائم دندان به عصب رسیده

دندان به عصب رسیده، علائم متفاوتی دارد. گاهی تمامی این علائم در فردی مشاهده می شود و گاهی برخی از این علائم، هشداری برای مراجعه به دندانپزشک و انجام عصب کشی هستند. توصیه می شود، بعد از مشاهده و احساس اولین علامت که همان درد است، به دندانپزشک جهت معالجه سریع تر مراجعه شود. در این صورت با اطمینان بیشتری می توان از کشیده شدن دندان پوسیده شده جلوگیری کرد. در ادامه به بررسی شایع ترین علائم دندان به عصب رسیده، خواهیم پرداخت.

  • احساس درد

درد داشتن یکی از مهم ترین علائم تمامی آسیب دیدگی های دندانی از جمله آسیب به عصب دندان است. این درد می تواند به صورت مداوم احساس شود یا فقط در زمان جویدن یا نوشیدن انواع خوراکی ها، بروز پیدا کند. گاهی اوقات درد ناشی از دندان پوسیده شده، در نواحی فک و صورت نیز احساس مس شود. خفیف یا شدید بودن درد دندان می تواند پوسیدگی به عصب رسیده دندان را مشخص کند.

  • تورم لثه ها

یکی دیگر از علائم نیاز به عصب کشی التهاب و تورم لثه ها است. این التهاب ناشی از عفونت دندان مجاور لثه ها و همراه با قرمز شدن شدید رنگ لثه ها خواهد بود. در صورتی که دندان یا لثه عفونت داشته باشد، ابتدا باید این عفونت به کمک آنتی بیوتیک ها رفع شوند، سپس دندانپزشک اقدام به عصب کشی و درمان ریشه نماید.

  • حساسیت به گرما و سرما
مقاله پیشنهادی:
اینله و آنله دندان چیست

در صورت پوسیدگ خفیف دندان، گاهی اوقات دندان از درد مقطعی رنج می برد. افرادی که دارای دندان های حساس هستند، هنگام خوردن و به خصوص نوشیدنی های بسیار گرم یا بسیار سرد مانند قهوه یا بستنی، درد لحظه ای را احساس خواهند کرد. درد ناشی از حساسیت به گرما و سرما مداوم نیست؛ ولی این درد پس از بروز عفونت دندانی از بین می رود. گاهی اوقات نیز فرد می تواند ضربان دندان خود را احساس کند.

  • تغییر رنگ دندان

به طور یقین، دندان های پوسیده شده و به عصب رسیده از لحاظ ظاهری متفاوت تر از دندان های سالم هستند. تغییر رنگ دندان و مشاهده لکه های ریز و کوچک سیاه رنگ، می توانند علامتی برای پوسیدگی دندان باشند. به طوری که گاهی اوقات، این لکه ها می توانند قبل از بروز دندان درد، مشاهده شوند. پس هرگز از وجود لکه های کدر و سیاه روی سطح دندان نباید غافل شد.

  • وجود حفره در دندان

وجود حفره های ریز روی عاج دندان می تواند یکی از علائم دندان به عصب رسیده باشند. این حفره ها با گذشت زمان، باکتری ها را در خود جمع می کنند و شدت پوسیدگی دندان را افزایش می دهند. با مشاهده اولین حفره روش دندان، بایستی به دندانپزشک مراجعه کرد.

  • شکستگی دندان

شکستگی یا لب پر شدن دندان، محل خوبی برای تجمع میکروب ها و باکتری های ناشی از باقی مانده خوراکی ها هستند. شکستگی دیواره دندان باعث نفوذ باکتری به ریشه و پالپ های عصبی می شود و علاوه بر عفونت، پوسیدگی دندانی را شدت می بخشد.

مقاله پیشنهادی:
اپن بایت چیست
علائم دندان به عصب رسیده
علائم دندان به عصب رسیده

نیاز به عصب کشی دندان چگونه تشخیص داده می شود؟

پس از مراجعه به دندانپزشک، وی با انجام معاینات فیزیکی، سوالاتی پیرامون شدت درد در موقعیت های مختلف از بیمار می پرسد. درد هنگام جویدن، هنگام خوردن خوراکی های گرم وسرد، در زمان عادی و نخوردن هیچ خوارکی، هر کدام می توانند شدت پوسیدگی را مشخص کنند. پس از بررسی و انجام معاینات لازم دندان، برای تشخیص و ارزیابی دقیق تر ریشه دندان از رادیوگرافی ساده استفاده می کنند. تصاویر به دست آمده از اشعه ایکس رادیوگرافی می توانند تعداد کانال یا تعداد ریشه هر دندان و همچنین میزان پوسیدگی دندان و آبسه را مشخص کنند. باید در نظر داشت مراجعه پیوسته و دوره ای به دندانپزشک، بسیاری از مشکلات و آسیب دیدگی های دندانی را سریع تر و آسان تر حل خواهد کرد.

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به شناخت بیشتر در مورد علائم دندان به عصب رسیده پرداخته شد. شناخت این علائم به کشیده شدن و از دست رفتن دندان طبیعی کمک خواهد کرد. از جمله علائم دندان به عصب رسیده می توان به درد مداوم، تورم لثه ها، حساسیت به گرمام و سرما، تغییر رنگ دندان و… اشاره داشت. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای عصب کشی دندان و ترمیم آن به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *