علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان

علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان

علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. ایمپلنت یا همان کاشت دندان در طی مراحلی حساس و بسیار مهم انجام می شود که هر یک در فرآیند این شیوه درمانی تاثیر مهمی دارند. یکی از عوارض احتمالی ناشی از کاشت دندان، عفونت ایمپلنت دندان است. عوامل متعددی در ایجاد این عفونت دخیل هستند. درمان عفونت ایمپلنت دندان بایستی سریع پیگیری شود. در غیر این صورت استخوان های فک و دیگر دندان در معرض آسیب دیدگی خواهند بود. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این عارضه، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

کاندیداهای مناسب برای انجام ایمپلنت دندان

پس از مراجعه به دندانپزشک متخصص ایمپلنت، برای استفاده از شیوه درمانی کاشت دندان، معاینات ابتدایی انجام می شود. انجام این معاینات ضروری هستند و بیمار از شرایط ایمپلنت دندان و وضعیت فعلی خود برای انجام این کار، آگاه می شود. افرادی که به بیماری های لثه ای مبتلا باشند، نمی توانند عمل کاشت دندان را انجام دهند. بیماری لثه ای در این افراد باید به طور کامل از بین برود، سپس اقدام به ایمپلنت دندان نماید. همچنین افرادی می توانند از روش ایمپلنت دندان، نتیجه مفید و مطلوبی دریافت نمایند که دارای استخوان های فکی سالمی باشند. سلامت استخوان های فک در معاینات دندانپزشکی مشخص می شود.

علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان
علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان

دلایل ایجاد عفونت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در شرایط عادی و ایده آل نمی تواند دچار عفونت و تورم شود. عوامل متعدد و قابل توجهی باعث ایجاد عفونت ایمپلنت دندان می شوند. باید در نظر داشت، در برخی موارد، مهارت دندانپزشک مربوطه می تواند مانع از بروز مشکلات عفونی شود. در ادامه، اشاره کوتاهی به دلایل ایجاد عفونت ایمپلنت دندان خواهیم داشت.
لق شدن پایه ایمپلنت در اثر خطای پزشکی یا جوش نخوردن کامل ایمپلنت با استخوان فک
ابتلا بودن بیمار به پوکی استخوان
سیگار کشیدن بیمار و عوارض خطرناک ناشی از مصرف دخانیات
رعایت نکردن بهداشت دهان و دهان
ابتلا به بیماری های لثه ای

مقاله پیشنهادی:
نایت گارد چیست

علائم بروز عفونت ایمپلنت دندان

با بروز کمترین عفونت در ناحیه ایمپلنت دندان، علائم و نشانه هایی ظاهر می شوند. این علائم با بیشتر شدن میزان عفونت، شدیدتر و بیشتر می شوند. مشاهده هر نوع علامت عفونی در نواحی اطراف ایمپلنت دندان، مراجعه به دندانپزشک را ضروری می کند. از جمله علائم بروز عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از:
• انتشار بوی بد در دهان و داشتن نفس های بد بو
• مشاهده خونریزی در نواحی اطراف پایه ایمپلنت
• احساس درد به شدت میزان عفونت
• بروز تب و ایجاد مشکل در تلاش برای کاهش آن
• ایجاد تورم، التهاب و قرمزی در لثه ها
• ایجاد مشکلاتی در هنگام جویدن
• احساس شل شدن پایه ایمپلنت در فک
• ایجاد فاصله بین ایمپلنت و لثه های اطراف آن

نحوه تشخیص عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان در مراحل مختلف استفاده از این روش درمانی، بروز پیدا می کند. عفونت بلافاصله بعد از جراحی ایمپلنت، عفونت در طول مرحله بهبودی و عفونت پس از اتمام این دوره ها به وجود می آید. دندانپزشک مربوطه پس از مشاهده التهاب، تورم و قرمزی اطراف ایمپلنت از روش های مختلف برای تشخیص دقیق عفونت اقدام می کند. معاینه دقیق ایمپلنت دندان و فک استخوان در تشخیص ایجاد عفونت روشی عادی محسوب می شود. برای تشخیص دقیق تر، از تصاویر رادیوگرافی استفاده می کنند. وجود یک جسم خارجی یا از دست رفتن استخوان فک، در این تصاویر به وضوح دیده می شوند.

عوارض ناشی از درمان نشدن به موقع عفونت ایمپلنت دندان

پس از تشخیص وجود عفونت ایمپلنت دندان، باید در سریع ترین زمان، اقدام به رفع عفونت کرد. در غیر این صورت مشکلات و عوارض غیر قابل جبرانی پیش خواهد آمد. کمک گرفتن از یک دندانپزشک متخصص و مجرب در این زمینه، موفقیت درمانی را افزایش می دهد. از جمله عوارض ناشی از درمان نشدن به موقع عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از:
آسیب به رگ های خونی و ایجاد خونریزی های شدید
آسیب رسیدن به استخوان فک
خرابی سایر دندان ها در اثر انتشار باکتری در دهان
صدمه دیدن بافت های نرم سینوسی
برداشته شدن ایمپلنت کاشته شده

مقاله پیشنهادی:
سفید کردن دندان با لیزر

روش های درمان عفونت ایمپلنت دندان

بسته به اینکه عفونت ایمپلنت دندان در چه مرحله ای از درمان بروز پیدا کند یا شدت عفونت چقدر باشد، از دو روش برای درمان عفونت ایمپلنت دندان استفاده می کنند. استفاده از هر دو روش درمانی در زمان مناسب خود، نتایج مطلوبی در روند بهبود عارضه عفونی خواهد داشت. در ادامه به بررسی روش های درمان عفونت ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.

  • مصرف دارو

چنانچه عفونت ایجاد شده در حین مراحل انجام ایمپلنت باشد یا اینکه میزان عفونت ایجاد شده در سطح جزئی و خفیف باشد، برای بیمار دارو تجویز می شود. مصرف قرص های آنتی بیوتیک یا استفاده از داروهای موضعی آنتی بیوتیک در محل ایجاد عفونت، تاثیر مفیدی در رفع عفونت خواهد داشت.

  • انجام جراحی

در صورتی که میزان عفونت ایجاد شده شدت بالایی داشته باشد، مصرف دارو نتایج مطلوبی نخواهد داشت. در این شرایط، دندانپزشک برای از بین بردن عفونت از روش جراحی استفاده می کند. با شکافتن بخش عفونی شده و ضدعفونی کردن مکانیکی آن با داروهای آنتی بیوتیک، اقدام به از بین بردن میکروب ها و آلودگی ها می کند. چنانچه ایمپلنت دندان شل شده باشد، آن را از استخوان فک خارج می کند و بعد از بهبودی محل ایمپلنت، اقدام به کاشت مجدد دندان می کند.

علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان
علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان

روش های پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان

در بیشتر موارد، با رعایت نکات مهم و مراقبتی می توان از بروز عفونت ایمپلنت دندان پیشگیری کرد. شناخت روش های پیشگیری از عفونت، برای افرادی که کاشت دندان انجام داده اند، از مباحث ضروری و مهم طلقی می شود. در ادامه به روش های پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان می پردازیم.
• رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک و دهانشویه
• خودداری از مصرف دخانیات و کشیدن سیگار
• مراجعه دوره ای و منظم به دندانپزشک و اقدام سریع به درمان موثر در صورت مشاهده هر نوع عفونت جزئی

مقاله پیشنهادی:
مراقبت های لازم پس از جرم گیری دندان

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی علت و درمان عفونت ایمپلنت دندان پرداخته شد. ابتلا به بیماری های لثه ای، استعمال دخانیات و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان از مهم ترین دلایل ایجاد عفونت ایمپلنت دندان هستند. برای درمان عفونت، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک یا در موارد شدیدتر استفاده از روش جراحی توصیه می شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای درمان عفونت ایمپلنت دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *