عوارض تحلیل دندان

عوارض تحلیل دندان

تحلیل دندان چه عوارضی دارد؟

تحلیل دندان به عارضه ای گفته می شود که در آن دندان معمولاً عملکرد خود را از دست می دهد و به دلیل وجود التهاب دیگر قابل استفاده نیست. عوارض تحلیل دندان بنا بر عوامل مختلف، متفاوت است. برای مثال در بعضی از موارد عوارض آن به گونه ای هستند که حتی می توان آنها را به صورت کامل از بین برد، اما در برخی دیگر از موارد ممکن است عوارض این بیماری باعث شوند دندان به صورت کامل کشیده شود و عملکرد خود را از دست بدهد. تحلیل دندان معمولاً از سطوح خارجی آن شروع می‌شود و سپس به سمت داخل دندان کشیده می شود. در موارد نادر مشاهده شده است که تحلیل دندان از درون دندان اتفاق افتاده است. در این مقاله با تحلیل دندان، انواع، علائم و عوارض آن بیشتر آشنا می شویم.

انواع تحلیل دندان

تحلیل دندان معمولاً در دو دسته بندی قرار می گیرد:

  • تحلیل داخلی

تحلیل داخلی دندان همان طور که از نامش پیداست از قسمت های داخلی دندان بروز پیدا می‌کند. اگرچه این نوع تحلیل بسیار نادر است اما در صورت وقوع، سخت ترین نوع تحلیل دندان به شمار می‌رود؛ زیرا مشاهده خرابی و پوسیدگی دندان از داخل امکان پذیر نیست.
دندان هایی که قبلاً عصب کشی شده اند یا دندان هایی که کاشت دارند، بیش از سایر دندان ها در معرض تحلیل قرار گرفته اند. جراحی سنگین دهان و دندان یکی دیگر از مواردی است که روی خرابی و پوسیدگی و تحلیل داخلی دندان تاثیر گذار است.
در بعضی از موارد دندانپزشکان می توانند تحلیل داخلی دندان را متوجه شوند، اما در برخی دیگر از موارد برای فهمیدن این موضوع نیاز به عکس برداری رادیوگرافی است، به همین دلیل توصیه می‌شود به صورت منظم به دندان پزشکی مراجعه شود.

  • تحلیل خارجی
مقاله پیشنهادی:
اصلاح دندان خرگوشی

تحلیل خارجی به نوعی از تحلیل دندان گفته می شود که به راحتی توسط دندانپزشک شناسایی می شود و معمولاً از قسمت ریشه اتفاق می افتد. این نوع تحلیل به صورت مستقیم روی مینای دندان تاثیر می‌گذارد و باعث ایجاد پوسیدگی در قسمت خارجی دندان می شود.
تحلیل خارجی دندان می تواند در دسته بندی های زیر قرار بگیرد:
• التهاب: التهاب یکی از انواع تحلیل خارجی دندان است که در اکثر موارد در صورت جراحی ریشه اتفاق می افتد.
• تحلیل خارجی سطحی: این نوع تحلیل همان طور که از نامش پیداست کاملاً سریع است و حتی ممکن است در مواردی، خود فرد متوجه بروز این مشکل در دندان نشود و تنها با رادیوگرافی قابل شناسایی باشد. این نوع تحلیل ها معمولا بعد از مراقبت کوتاه مدت بهبود پیدا می کنند و حتی به صورت کامل از بین می روند. تحلیل سطحی معمولاً بعد از دو الی سه هفته به صورت کامل بهبود پیدا می‌کند.
• طوق دندانی: این نوع تحلیل خارجی در قسمت بالای دندان ها اتفاق می‌افتد و باعث بیشتر شدن التهاب به صورت افقی و عمودی در دندان می شود. این مشکل در اکثر موارد بعد از سفید کردن دندان ها اتفاق می افتد.
• جایگزینی: این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌ها با استخوان جایگزین می‌شوند و در واقع استخوان جای دندان را می گیرد. علت این اتفاق چندان مشخص نیست اما با جایگزینی استخوان به جای دندان مشکلات جویدن برای افراد ایجاد می شود.

عوارض تحلیل دندان
عوارض تحلیل دندان

عوارض تحلیل دندان

تحلیل دندان اگر پیگیری و شناسایی نشود، مشکلات متعددی برای افراد پیش می‌آورد، برخی از عوارض تحلیل دندان عبارتند از:
• عفونت: در مرحله اولیه دندان ها عفونت می کنند و حتی در قسمت لثه ها عفونت به صورت کامل مشهود است. عفونت ناشی از تحلیل دندان باعث می شود دهان بدبو شود و فرد اعتماد به نفس خوبی برای حرف زدن در جمع نداشته باشد.
• تغییر رنگ دندان: زمانی که فرد به دندان نگاه می کند، تغییر رنگ در آن به وضوح مشخص است. در برخی از موارد ممکن است دندان زردتر از سایر دندان ها به نظر برسد و در برخی دیگر از موارد رنگ تیره و سیاه آن کاملاً مشهود است.
• کج شدن دندان ها: اگر تحلیل دندان با ضایعه همراه باشد، باعث کج شدن دندان ها و از بین رفتن حالت طبیعی دندان در دهان می شود. در صورت اتفاق افتادن این مشکل کج شدن دندان ها به وضوح مشخص است، حتی ممکن است یک دندان جلوتر یا عقب‌تر از سایر دندان ها رشد کند.
• تحلیل لثه: در این گونه موارد تحلیل دندان روی تحلیل لثه تاثیر می گذارد به صورتی که لثه کم‌کم عقب‌نشینی می‌کند و ریشه دندان مشخص می شود‌.
• درد دندان: در بعضی از موارد درد دندان یکی از مهم ترین عوارض تحلیل دندان است. درد دندان به خصوص در مواردی که تحلیل دندان در قسمت ریشه باشد اتفاق می افتد.
• از دست رفتن دندان: در صورتی که به علائم اولیه تحلیل دندان توجه چندانی نشود، از دست رفتن دندان یکی از گزینه‌های احتمالی است. در این موارد ممکن است دندان از ریشه بشکند یا دندانپزشک به دلیل نداشتن کارایی دندان، مجبور شود آن را بکشد.

مقاله پیشنهادی:
علائم و عوامل ایجاد سرطان دهان

علائم تحلیل دندان

• قرمز شدن و تورم لثه ها
• کج شدن دندان ها و ایجاد فاصله های نامنظم بین آنها
• شکننده شدن دندان ها
• به وجود آمدن لکه های قرمز یا سیاه رنگ روی سطح دندان
• ایجاد سوراخ و حفره روی دندان

آیا تحلیل دندان خطرناک است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله. تحلیل دندان یکی از مشکلات کاملاً خطرناک است و نه تنها باعث از بین رفتن یک دندان می شود، بلکه با بروز مشکلات در لثه باعث می شود خرابی در دندان های دیگر انتشار پیدا کند. سرایت کردن خرابی و عفونت در دندان های دیگر باعث می‌شود دهان بدبو شود و دندان ها از بین بروند.

عوارض تحلیل دندان
عوارض تحلیل دندانعوارض تحلیل دندان

مراجعه به پزشک
از آنجایی که تحلیل دندان در بعضی از موارد به صورت چشمی قابل رویت و مشاهده نیست مراجعه به پزشک به صورت سالانه برای عکس برداری رادیوگرافی و اطمینان از عدم تحلیل دندان ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
کلینیک دندانپزشکی دکتر بروفه در شهر تهران آماده خدمت‌رسانی به بیماران است و با کادری مجرب تمامی مشکلات مربوط به تحلیل دندان را شناسایی نموده و آنها را برطرف می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *