مراقبت های بعد از کشیدن دندان

مراقبت های بعد از کشیدن دندان

مراقبت های بعد از کشیدن دندان

زمانی که پوسیدگی و خراب شدگی دندان به حد نهایی خود می رسد، غیر قابل درمان خواهد شد. باقی ماندن دندان پوسیده شده و غیر قابل درمان عوارض و مشکلات زیادی به دنبال دارد. دندانپزشک برای جلوگیری از عوارضی مانند عفونت، مجبور به کشیدن دندان می شود. پس از کشیدن دندان، لازم است مراقبت هایی اصولی از آن به عمل آید تا از شدت خونریزی کاسته شود. در این مقاله قصد داریم پیرامون مراقبت های بعد از کشیدن دندان مطالب مفیدی ارائه دهیم. برای دریافت اطلاعات افزون تر در باب این موضوع، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

مهم ترین علل از دست دادن دندان

خرابی و پوسیدگی دندان به عنوان مهم ترین دلیل برای کشیدن دندان محسوب می شود. با کشیدن دندان پوسیده می توان از گسترش عفونت ناشی از آن به دیگر بخش های بدن پیشگیری کرد. علاوه بر این، دلایل دیگری نیز وجود دارند که کشیده شدن دندان مورد نظر تنها راه و مناسب ترین گزینه درمانی است. در ادامه به مهم ترین علل از دست دادن دندان اشاره خواهیم داشت.
• در برخی موارد، دندانی اضافی خارج از ردیف طبیعی و منظم دندان ها رشد می کند. رشد این دندان اضافی باعث بروز اختلال در رشد دندان های کناری خود می شود. برای از بین بردن این بی نظمی، دندان اضافی باید کشیده شود.
• در کودکانی که دندان های شیری آن ها به موقع نمی افتند، دندان های دائمی به تدریج بیرون زده می شود. از این رو دندان شیری کودک کشیده می شود.
• افرادی که به دلیل داشتن بیماری از روش پرتو درمانی در نواحی سر و گردن استفاده می کنند، لازم است دندان های تحت تشعشع پرتوها کشیده شوند.
• دندان های عقل در بیشتر موارد رشد ناموزونی دارند و همچنین سریع تخریب می شوند. برای جلوگیری از ایجاد آبسه، دندان عقل را از فک خارج می کنند.
• در برخی از بیماری های خاص مانند سرطان، پیوند اعضاء و… ، در صورتی که منشاء عفونت، دندان تشخیص داده شود باید کشیده شود.

مقاله پیشنهادی:
علل فاصله بین دندان ها
مراقبت های بعد از کشیدن دندان
مراقبت های بعد از کشیدن دندان

نحوه کشیدن دندان

برای کشیدن دندان بایستی به دندانپزشک ماهر و کلینیک دندانپزشکی مجهزی مراجعه کرد. دندانپزشک پس از بررسی های کافی تشخیص به کشیدن دندان می دهد. در برخی موارد برای کشیدن دندان از جراحی استفاده می کنند. در عمل جراحی با ایجاد شکاف در لثه، اقدام به خارج کردن دندان می کنند. مراحل کشیدن دندان به ترتیب زیر است:
تزریق داروهای بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی بنا به شرایط دندان و صلاح دید دندانپزشک
استفاده از ابزارهایی مخصوص برای شل کردن نواحی اطراف دندان
خارج کردن دندان به وسیله ابزاری به نام فورسپس پس از لق شدن دندان
گذاشتن گاز استریل شده در محل زخم و جای خالی دندان برای پیشگیری از خونریزی

مراقبت های روز اول بعد از کشیدن دندان

روز اول پس از کشیدن دندان، می تواند روز سخت و دردناکی برای بیمار باشد. برخی از افراد قبل کشیدن دندان استرس بسیار بالایی دارند و همین موضوع نیز باعث دشواری مواجه با این روش درمانی می شود. اقداماتی که در روز اول باید رعایت شوند، به مراتب در کاهش درد زخم تاثیر گذار خواهند بود. دستور اجرای این اقدامات ضروری توسط دندانپزشک مجرب به بیمار ارجاع داده می شود. در ادامه مطلب، در مورد مراقبت های روز اول بعد از کشیدن دندان خواهیم پرداخت.
• در روز اول کشیدن دندان بهتر است بیمار استراحت کافی داشته باشد.
• گاز استریل شده که در حفره خالی و جای دندان گذاشته می شود باید حدود یک ساعت توسط دندان ها فشار داده شود و همان جا باقی بماند.
• در صورت ادامه خونریزی پس از گذشت یک ساعت، بهتر است از گاز استریل جدیدی استفاده شود. اگر خونریزی همچنان ادامه داشته باشد، مراجعه به دندانپزشک ضروری است.
• برای تسکین و کاهش درد زخم لثه، داروهای مسکن و ضد درد می توانند کمک کننده باشند.
• باید از شستشوی مکرر دندان یا غرغره کردن خودداری شود. شستشوی اضافی باعث تحریک و افزایش خونریزی خواهد شد.
• با لخته شدن خون در محل زخم به تدریج خونریزی لثه بند می آید. هرگز نباید از نی برای خوردن نوشیدنی استفاده شود. نی می تواند باعث از بین رفتن لخته خونی و مانع از بهبودی سریع محل زخم شود.
• تف کردن مکرر نیز می تواند مانع از لخته شدن خون شود.
• باید از مصرف دخانیات و استعمال سیگار در روز اول و روزهای بعدی خودداری شود.
• به هنگام استراحت و خوابیدن بهتر است سر در ارتفاع بالاتری از حد معمول نگه داشته شود.

مقاله پیشنهادی:
بلیچینگ دندان چیست

مراقبت های روزهای بعد از کشیدن دندان

مراقبت های دشوار و زیاد در دو روز اول بعد از کشیدن دندان اجرا می شوند. باقی مراقبت ها در روزهای بعدی ساده و آسان هستند و تا حدود یک هفته ادامه دارند. از جمله مراقبت های روزهای بعد از کشیدن دندان عبارتند از:
• رعایت بهداشت دهان و دندان باید ادامه داشته باشد؛ ولی هنگام مسواک زدن باید دقت کافی داشت که مسواک با فشار محمکی روی محل زخم و اطراف آن کشیده نشود.
• برای جلوگیری از عفونت می توان از دهان شویه های مورد تجویز دندانپزشک یا محلول آب و نمک استفاده کرد.
• برای مدت چند روز باید از جویدن خوارکی های سفت خودداری شود. مصرف سوپ میکس شده و نرم برای بیمار توصیه می شود.

مراقبت های بعد از کشیدن دندان
مراقبت های بعد از کشیدن دندان

شایع ترین عوارض احتمالی کشیدن دندان

کشیدن دندان و خارج کردن بخش کوچک استخوانی از بدن می تواند دردناک باشد و در برخی موارد عوارضی نیز به همراه دارد. با انجام مراقبت های درست و اصولی پس از کشیدن دندان می توان موجب کاهش شدت عوارض ناشی از آن شد. در این بخش اشاره کوتاهی به شایع ترین عوارض احتمالی کشیدن دندان خواهیم داشت. با مشاهده هر یک از این علائم و عوارض بایستی بیمار به دندانپزشک مراجعه کند.
خونریزی شدید
درد شدید و انتقال آن به اطراف گوش
تورم، التهاب و قرمزی شدید
بروز تب
حالت تهوع و استفراغ
ترشح زخم

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق پیرامون مراقبت های بعد از کشیدن دندان بحث و بررسی داشتیم. بعد از کشیدن دندان باید از استعمال دخانیات، مصرفی نوشیدنی با نی، نوشیدنی الکلی، گازدار و… خودداری شود. گذاشتن کمپرس های سرد می تواند در کاهش درد ناشی از کشیدن دندان موثر باشد. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای کشیدن دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

مقاله پیشنهادی:
جراحی دندان عقل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *