مزایا و معایب جرم گیری دندان

مزایا و معایب جرم گیری دندان

مزایا و معایب جرم گیری دندان

به مرور زمان روی سطح دندان ها لایه ای زرد رنگی ایجاد می شود که ناشی از تجمع پلاک ها و میکروب ها است. این لایه که ظاهری زشت به دندان ها می بخشد و از طرفی باعث پوسیدگی دندان در طولانی مدت می شود، جرم دندان نام دارد. جرم گیری دندان، روشی در درمان دندانپزشکی است که به وسیله این روش، جرم روی سطح دندان ها را از بین می برند. مزایا و معایب جرم گیری دندان، موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته می شود. همچنین برای اطلاع از انواع جرم گیری دندان و هزینه آن، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

جرم گیری دندان چیست؟

پلاک ها و میکروب ها حالتی چسبناک دارند و از جنس باکتری هستند که در قالب یک لایه رسوبی شکل، روی سطح دندان می نشینند. جرم دندان اصطلاحی است که به این لایه میکروبی و باکتریایی داده می شود. این لایه نرم در صورتی که به مدت 48 ساعت روی سطح دندان باقی بماند و شستشو داده نشود، با ترکیب بزاق دهانی تبدیل به یک لایه سخت و محکم می شود. لایه سخت، دیگر به کمک مسواک از بین نمی رود و برای از بین بردن آن نیاز به استفاده از روش های تخصصی مانند جرم گیری دندان وجود دارد. جرم گیری دندان توسط متخصص دندانپزشک و به وسیله ابزارهای مخصوص دندانپزشکی انجام می پذیرد.

مزایا و معایب جرم گیری دندان
مزایا و معایب جرم گیری دندان

چه دلایلی باعث جرم بستن دندان ها می شوند؟

رعایت نکردن صحیح و منظم بهداشت دهان و دندان مهم ترین عامل برای رسوب و جرم بستن دندان ها عنوان می شود. لایه های رسوبی نرمی که بعد از خوردن و نوشیدن انواع خوراکی ها روی سطح دندان شکل می گیرند، باید در ساعات اولیه شستشو داده شوند. در غیر این صورت میکروب ها به لثه ها و ریشه های دندان نفوذ پیدا کرده و خرابی و پوسیدگی دندان را به بار می آورند. در ادامه به مهم ترین دلایل که جرم بستن دندان ها را به دنبال دارند، اشاره خواهیم کرد.
• مسواک زدن دندان ها فقط یک نوبت در طول شبانه روز
• استفاده نکردن از خمیر دندان به هنگام مسواک زدن
• استفاده نکردن از نخ دندان برای از بین بردن باکتری های بین دندان ها
• مصرف زیاد خوراکی های چسبناک و مضر مانند شیرینی جات، چیپس، پفک و…
• درمان نکردن بهم ریختگی های دندانی و تجمع بیش از اندازه باکتری ها در لا به لای دندان ها
• مراجعه نامنظم به دندانپزشک

مقاله پیشنهادی:
نایت گارد چیست

روش های مختلف جرم گیری دندان

جرم گیری دندان امروزه به روش های مختلفی انجام می شود. استفاده از هر کدام از روش ها به تشخیص دندانپزشک و همچنین نظر بیمار بستگی دارد. در این بخش به بررسی انواع روش های جرم گیری دندان می پردازیم.
• جرم گیری دندان به وسیله ابزارهای ساده و دستی
در این نوع جرم گیری، دندانپزشک با لمس کردن، جرم های موجود در دندان را شناسایی می کند. سپس به کمک ابزارهای ساده اقدام به جدا کردن جرم ها و پاک سازی دندان ها می کند.
• جرم گیری دندان به وسیله ابزارهای اولتراسونیک
اولتراسونیک وسیله ای است که با استفاده از لرزشی که دارد، باعث سست شدن جرم های اطراف دندان و در نهایت خارج شدن آن ها از دهان می شود. این نوع جرم گیری در سه مرحله کورتاژ لثه، بروساژ دندان و صیقل دادن دندان انجام می شود.
• جرم گیری دندان به وسیله لیزر
در این نوع جرم گیری از پرتوهای انرژی برای از بین بردن جرم های نقاط مختلف دندان ها استفاده می شود. این روش، هیچ نوع خطری ندارد و باعث سفیدی دندان با درجات بالا می شود. پاک سازی عمیق لثه ها و ریشه های دندان به کمک لیزر انجام می شود.

مزایا و معایب جرم گیری دندان
مزایا و معایب جرم گیری دندان

مزایای جرم گیری دندان

جرم گیری دندان به عنوان یک روش درمانی، از محاسن و مزایای بسیاری برخوردار است. در ادامه اشاره ای به مزایای جرم گیری دندان خواهیم داشت.
• از خرابی و پوسیدگی دندان ها در اثر انباشته شدن میکروب ها و رسوبات جلوگیری می کند.
• از بروز بیماری های لثه ای پیشگیری می کند.
• بوی بد دهان را از بین می برد.
• رنگ زردی ناشی از تجمع جرم ها از بین می رود و دندان ها سفیدتر و زیباتر به نظر می رسند.
• به دلیل ارتباط مستقیم بهداشت دندان و دهان با سلامتی اعضای بدن مانند قلب و ریه، جرم گیری دندان باعث حفظ سلامتی بدن می شود.
• با جرم گیری دندان می توان از هزینه های اضافی برای درمان پوسیدگی دندان و التهاب لثه، پیشگیری کرد.

مقاله پیشنهادی:
ارتودنسی دندان عصب کشی شده

معایب جرم گیری دندان

جرم گیری دندان از آن دسته روش های درمانی محسوب می شود که معایب و عوارض عمیقی به همراه ندارد. در صورتی که دندانپزشک از مهارت و تجربه کافی برخوردار باشد، احتمال بروز این عوارض به نقطه صفر می رسد. همچنین برخی از دندان ها و لثه های اطراف آن، دارای حساسیت بالا و غیر معمولی هستند. در این موارد نادر، بیمار با عوارضی مواجه خواهد شد که در اصطلاح به معایب روش جرم گیری شناخته می شوند؛ از جمله این معایب عبارتند از:
احتمال خونریزی لثه
احتمال عفونت لثه
معمولاً برای درمان این عوارض، داروهای آنتی بیوتیک توسط دندانپزشک مربوطه تجویز می شوند.

هزینه جرم گیری دندان

هزینه جرم گیری ندان به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر در قیمت جرم گیری دندان عبارتند از:
• میزان جرم های موجود در دندان ها
• تعداد جلسات نیاز به جرم گیری دندان
• مهارت و دانش دندانپزشک
• نوع روش جرم گیری دندان
• میزان تجهیزات استفاده شده در کلینیک دندانپزشکی

 

مراجعه به دندانپزشک
در مطالب فوق به بررسی مزایا و معایب جرم گیری دندان پرداخته شد. جرم گیری دندان از پوسیدگی آن جلوگیری می کند و از معایب آن می توان به احتمال خونریزی لثه ها اشاره کرد. جرم گیری دندان به روش های مختلفی مانند دستی، لیزر و… انجام می شود و نتایجی همچون سفید کردن دندان را به دنبال دارد. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام جرم گیری دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

مقاله پیشنهادی:
پست و کور دندان چیست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *