میکرودنشیا چیست

میکرودنشیا چیست

میکرودنشیا چیست و چگونه درمان می شود؟

کوچکی دندان ها در مقایسه با حالت طبیعی تحت عنوان Microdontia شناخته می شود. این عارضه گاهی به صورت موضعی (تک دندانی) و گاهی گسترده (تمام دندان ها) وجود دارد. گاهی اوقات نیز دندان های یک فک حالت طبیعی داشته و دندان های فک دیگر کمی کوچک تر هستند که به این حالت میکرودنشیای نسبتاً عمومی می گویند. اما سوال اینجاست که افراد دارای عارضه عنوان شده (هر سه نوع) چگونه می تواند از شر ظاهر نامناسب آن رهایی پیدا کنند؟ برای یافتن پاسخ این سوال ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.

میکرودنشیا چیست؟

تاکنون اشکال مختلفی از مشکلات دهان و دندان شناسایی شده که از جمله آنها می توان به شلوغی دندان ها، وجود فاصله بین دندان ها، جلوزدگی یا عقب رفتگی فک یا دندان های بالا و پایین اشاره کرد. میکرودنشیا (Microdontia) نیز یکی از شایع ترین اختلالات دهان و دندان است. در رابطه با میزان شیوع این عارضه باید گفت که تقریباً در هر خانواده ۱ مورد از چنین حالتی احساس نارضایتی دارند. Microdontia برگرفته شده از دو کلمه میکرو (کوچک) و دنشیا (دندان) به معنای دندان های کوچک تر از حد طبیعی است. بعضی افراد مبتلا، یک و بعضی دیگر چند دندان کوچک غیرطبیعی در دهان خود دارند.

انواع Microdontia

برحسب میزان درگیری، عارضه Microdontia به ۳ گروه موضعی، گسترده و نسبتا عمومی تقسیم می شود. در نوع موضعی تنها اندازه یک دندان از حد طبیعی کمتر است. این عارضه اغلب به دلیل کوچکی یک طرف صورت در مقایسه با طرف دیگر یا وجود دندان اضافه به وجود می آید. در نوع گسترده تمامی دندان ها درگیر شده و کوچک تر از حد طبیعی می شوند.
عوامل مختلفی در بروز میکرودنشیای گسترده نقش دارند که از جمله آنها می توان به سندرم داون، کوتاهی هیپوفیز و شیمی درمانی یا پرتو درمانی در سن رشد اشاره کرد. نوع نسبتاً عمومی درواقع وجود خارجی نداشته و فرد به صورت توهمی آن را احساس می کند. واقعیت این است که فرد مبتلا، دندان های یک فک با اندازه طبیعی را از یک والد و دندان های فک دیگر با اندازه کوچک تر را از والد دیگر به ارث می برد.

مقاله پیشنهادی:
انواع روکش دندان
میکرودنشیا چیست
میکرودنشیا چیست

نحوه درمان

بسیاری از افراد دچار میکرودنشیا، حس خوبی در رابطه با این عارضه نداشته و برای صحبت کردن و خندیدن اعتماد به نفس خود را از دست می دهند. یک خبر خوب برای این دسته از افراد وجود دارد که در رابطه با نحوه درمان است. امروزه روش های متنوعی برای درمان دندان های کوچک تر از حد طبیعی ابداع شده و به راحتی می توان از شر این مشکل رهایی پیدا کرد. متداول ترین شیوه های درمانی عبارتند از:

  • کامپوزیت

کامپوزیت یا باندینگ دندان یکی از مؤثرترین پوشش ها برای اصلاح طرح لبخند، رفع بدرنگی، فاصله بین دندانی و انواع بدشکلی است. علاوه براین، میکرودنشیا را نیز می توان با کامپوزیت به راحتی برطرف کرد. نصب وینر کامپوزیت روی دندان نیازی به تراش مینا ندارد و در مدت زمان کوتاهی صورت می گیرد. انتخاب بهترین روکش براساس جنس و حساسیت های دندانی توسط دندانپزشک صورت می گیرد. ظاهر طبیعی و زیبا، تنوع در رنگ، نصب سریع، مقاومت مناسب، آسیب رسی کم به مینای دندان، قابلیت برداشت یا اصلاح و قیمت مناسب از مزایای این شیوه درمانی هستند.

  • روکش دندان

روکش یا تاج دندان نوعی کلاهک یا پوشش است که با مواد مختلف طراحی و ساخته می شود؛ به عنوان مثال می توان به استیل رنگ ثابت، تمام فلز، ترکیب سرامیک و فلز، زیرکونیوم و سرامیک اشاره کرد. هر یک از این مواد ویژگی های بخصوصی داشته و انتخاب مناسب ترین روکش توسط دندانپزشک انجام می شود. در این شیوه درمانی، لایه مورد نظر روی دندان قرار گرفته و علاوه بر بهبود زیبایی و رفع عیوب ظاهری و مقاومت آن در برابر آسیب های احتمالی را افزایش می دهد. میکرودنشیا یکی از این عیوب ظاهری است که به راحتی توسط روکش برطرف می شود.

  • لمینت
مقاله پیشنهادی:
اینله و آنله دندان چیست

یکی دیگر از راهکارهای دندانپزشک برای رفع میکرودنشیا لمینت کردن است. لمینت یا ونیر، لایه ای نازک و هم رنگ دندان است که از جنس پرسلن (چینی) یا کامپوزیت رزین تهیه می شود. نوع چینی در برابر لکه و رنگ گرفتگی مقاومت بیشتری داشته و از لحاظ ظاهری نیز به دندان های طبیعی نزدیک تر است. به همین دلیل اکثر مراجعه کنندگان متقاضی استفاده از این مدل لمینت برای رفع کوچکی دندان های خود هستند. البته لازمه استفاده از این روش داشتن لثه سالم و دندان های فاقد پوسیدگی و شکستگی است. علاوه بر این، افراد دارای عادت دندان قروچه نمی توانند برای انجام این روش اقدام کنند. زیرا پوشش کار گذاشته شده روی دندان بعد از مدتی و تحت تاثیر فشار دندان ها دچار ترک و شلی می شود.

میکرودنشیا چیست
میکرودنشیا چیست

سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی تمامی نکات پیرامون چگونگی و نحوه درمان Microdontia پرداختیم. عارضه عنوان شده به دلیل رشد دندان هایی با اندازه کوچک تر از حالت طبیعی در دهان به وجود می آید. درصورت کوچکی یکی از دندان ها، Microdontia نوع موضعی رخ می دهد. اما در صورت درگیری تمامی دندان ها فرد دچار Microdontia گسترده می شود. در هر صورت هیچگونه جای نگرانی وجود ندارد. زیرا روش های مختلفی برای درمان متقاضیان وجود دارد که ازجمله آنها می توان به لمینت، کامپوزیت و روکش دندان اشاره کرد. کلینیک دکتر نسیم بروفه جراح و دندانپزشک در زمینه ترمیم، زیبایی، اطفال و پروتز آماده خدمت ‌رسانی به متقاضیان عزیز در رابطه با درمان میکرودنشیا هستند. برای گرفتن مشاوره یا نوبت ویزیت حضوری از طریق شماره‌ های درج ‌شده در سایت اقدام کنید.

مقاله پیشنهادی:
ارتودنسی دندان عصب کشی شده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *