پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت
ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از بهترین روش ها برای پر کردن دندان یا دندان های از دست رفته است. این روش با داشتن عمر مفید طولانی باعث طرح لبخند زیبا و کمک در جویدن می شود. پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت، فرآیندی است که در برخی از بیماران نیازمند انجام می شود و از اهداف اصلی آن می توان به استحکام سازی ایمپلنت اشاره داشت. انجام پیوند استخوان دندان به تخصص و مهارت بالای دندانپزشک نیاز دارد تا عوارض ناشی از آن به حداقل میزان خود برسد. در این مقاله قصد داریم پیرامون پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت مطالب مفیدی داشته باشیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.
علت استفاده از پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت
پس از کشیده شدن دندان، با گذشت زمان محل دندان تحلیل می رود. روند تحلیل هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی است. در تحلیل افقی دندان، ضخامت استخوان فک و در تحلیل عمودی، ارتفاع استخوان فک کاهش پیدا می کند. در این صورت، استخوان فک توانایی لازم و کافی را برای کاشت دندان جدید یا همان ایمپلنت را نخواهد داشت. به همین دلیل دندانپزشکان توصیه می کنند 2 ماه پس از کشیده شدن دندان، عمل ایمپلنت انجام شود. علاوه بر این دلایل دیگری هستند که ضرورت استفاده از پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت را افزایش می دهند؛ از جمله این موارد عبارتند از:
بیماری های لثه ای باعث تضعیف لثه می شوند. در زمان انجام ایمپلنت ابتدا باید اقدام به درمان این بیماری ها کرد. سپس برای تقویت محل کاشت دندان از پیوند استخوان استفاده کرد.
در محل برخی از دندان ها و نواحی اطراف آن ناهنجاری هایی وجود دارند که این ناهنجاری ها را می توان با پیوند استخوان رفع کرد.

انواع پیوند استخوان دندان قبل از ایمپلنت
با توجه به نقصی که محل دندان خالی دارد، از انواع پیوند استخوان قبل از انجام ایمپلنت استفاده می کنند. استفاده از نوع پیوند استخوان با ارزیابی نتایج تشخیصی مانند رادیوگرافی فک و دندان، توسط دندانپزشک متخصص تشخیص داده می شود. در ادامه به بررسی انواع پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت خواهیم پرداخت.
-
پیوند حفره دندان
پیوند حفره دندان از رایج ترین پیوندهای استخوانی قبل از ایمپلنت دندان محسوب می شود و با هدف محافظت از استخوان آلوئولار انجام می شود. در این نوع پیوند، موارد پیوند درون حفره خالی دندان کشیده شده گذاشته می شود. 4 تا 6 ماه لازم است تا قاعده سختی برای انجام ایمپلنت فراهم شود.
-
پیوند قطعه استخوان
از پیوند قطعه استخوان، برای رفع نواقص استخوان فک و دندان ناشی از ضربات سخت و محکم استفاده می شود. در این روش قطعه ای از استخوان پشت فک را برای از بین بردن نواقص، جاگذاری می کنند. برای ثابت کردن قطعه استخوانی از پیچ تیتانیومی استفاده می کنند. این قطعه با گذشت زمان به استخوان های اطراف جوش می خورد.
-
پیوند ستیغ فک
از پیوند ستیغ فک برای افزایش پهنای محل کاشت دندان استفاده می کنند. در برخی موارد، فک به دلیل تحلیل زیاد، پهنای کافی برای جاگذاری ایمپلنت را ندارد. از این رو از مواد پیوند استخوانی برای افزایش پهنای محل کاشت بهره می گیرند.
-
لیفت سینوس
از لیفت سینوس برای انجام ایمپلنت در فک بالایی استفاده می شود. کاشت دندان به استحکام بالای فک و استخوان نیاز دارد و فک بالا این استحکام کافی را ندارد. بهتر است 4 تا 9 ماه بعد از پیوند استخوان لیفت سینوس، ایمپلنت دندان انجام شود.
مراحل انجام پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت
در ابتدای شروع پیوند استخوان دندان، اسکن دیجیتال از دهان انجام می شود. نتایج این اسکن موقعیت قرارگیری دندان ها، ریشه ها و استخوان فک را نشان می دهد. پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت، نوعی عمل جراحی است که تحت بی حسی موضعی فک و صورت انجام می شود. در ادامه به وسیله ابزارهای مخصوص، بافت لثه شکافته می شود و ریشه دندان به طور کامل تمیز می شود. سپس با استفاده از مواد پیوندی، محل مورد نظر بازسازی و تمامی نواقص رفع می شود. برای جلوگیری از رشد ناهنجار استخوان پیوند زده شده، روی آن را با مواد چسبنده غشای سلولی می پوشانند. در انتها برای بستن بافت لثه شکاف داده شده از بخیه استفاده می کنند. دوران نقاهت و بهبود محل پیوند استخوان، بستگی به نوع پیوند استخوان متفاوت خواهد بود.

عوارض احتمالی پیوند استخوان دندان
پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت همانند دیگر روش های درمانی دارای عوارضی است. عواملی مانند انتخاب کلینیک دندانپزشکی مجهز و مهارت و تجربه دندانپزشک متخصص در کمتر شدن میزان این عوارض دخیل هستند. از جمله عوارض احتمالی و نادر پیوند استخوان دندان عبارتند از:
خونریزی و عفونت
لختگی خون
آسیب به رگ های عصبی
پس زدن پیوند
مراجعه به پزشک
در این مقاله به بررسی کامل ضرورت پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت پرداخته شد. در صورتی که از زمان کشیده شدن دندان تا انجام ایمپلنت یا کاشت دندان مدت طولانی گذشته باشد، پیوند استخوان باید انجام شود. پیوند استخوان در انواع پیوند حفره دندان، پیوند قطعه دندان، پیوند ستیغ فک و لیفت سینوس انجام می شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.